Tätt intill dagarna : berättelsen om min mor (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
233
Utgivningsdatum
2022-03-08
Förlag
Kaunitz-Olsson
Dimensioner
220 x 145 x 23 mm
Vikt
494 g
SAB
Lz Can, Mustafa,Lz Can, Güllü
ISBN
9789189015968
Tätt intill dagarna : berättelsen om min mor (inbunden)

Tätt intill dagarna : berättelsen om min mor

Inbunden, Svenska, 2022-03-08
171
  • Fåtal ex i lager. Skickas inom 1-2 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
När Mustafa Can sagt de avslutande orden i sitt Sommarprogram 2003, Mor, jag älskar dig , brakade Sveriges Radios växel samman av belastningen. Aldrig i programmets historia har så många lyssnare spontant ringt in och tackat för ett fantastiskt program. Knappt två år senare dör Gulli Can på Skövde lasarett. Hon föddes i Kurdistan någon gång på 1940-talet, födde sju barn som dog och åtta som överlevde. Död på Skövde lasarett i januari 2005.

Vem var hon? Och vilka är alla de andra osynliga invandrarkvinnorna, de som vi ser utan att lägga märke till dem, de som betalade utvandringens pris?

I sökandet efter sin mor öppnar Mustafa Can dörr efter dörr till en värld av uppdämda och gömda känslor. Dörren till ensamhet och främlingskap på Västgötaslätten, till hemlängtan och utvandringens pris, till skam och förlåtelse. Men också en dörr till utvandringsvågen i 1800-talets Sverige och till släktskapet mellan Kristina från Duvemåla och hans mor. Ett möte som visar hur lika vi trots allt är.

"En mycket rörande kärleksförklaring." Sveriges Radio Kulturnytt

"Tätt intill dagarna är en bok skriven utifrån en stor sorg, fylld med upprörande människoöden och starka känslor." Aftonbladet
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Tätt intill dagarna : berättelsen om min mor
  2. +
  3. Markoolio, mörkret och den rosa bubblan

De som köpt den här boken har ofta också köpt Markoolio, mörkret och den rosa bubblan av Marko Lehtosalo, Gustav Gelin (pocket).

Köp båda 2 för 250 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »