Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
289
Utgivningsdatum
2020-08-14
Upplaga
1
Förlag
Votum & Gullers Förlag
Medarbetare
Sjödelius, Johan (form) / Rapp, Anders (foto)
Illustratör/Fotograf
Anders Rapp
Dimensioner
270 x 215 x 29 mm
Vikt
1481 g
SAB
Ud,Nc
ISBN
9789189021037

Nyfiken på geologi : guide till 150 upplevelser i Sveriges landskap

(20 röster)  |  Läs 6 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2020-08-14
287
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
 • Ladda ned och läs i Bokus Reader.
  109
Visa alla 1 format & utgåvor
Sverige är fantastiskt - inte minst ur geologisk synvinkel!

Nyfiken på geologi tar dig med till 150 spännande platser i Sverige som bjuder på stora geologiska upplevelser. Boken ger en helhetskänsla då den lyfter fram natur- och kulturvärden vid besöksmålen och är såväl en guide- som faktabok - en bok att utgå från när du planerar din nästa utflykt. Här finns platser som överraskar, fascinerar, skapar dramatik, skänker skönhetsupplevelser.

I Nyfiken på geologi förklarar Anders Rapp den geologiska bakgrunden till det du kommer att möta på de olika platserna. Kunskapsbitar som gör dina upplevelser ännu större. Bokens huvudfokus ligger på den del av geologin som omfattar former i terrängen, mindre om mineraler och bergarter - även om de sistnämnda är helt centrala i vissa kapitel.

Nyfiken på geologi är den första guide- och faktaboken i sitt slag i Sverige.

Läs den här boken - då kommer ni att gå igång på geologi! Finurligt pedagogiskt upplagd. Väldigt trevlig som inspirationsbok!
- Joacim Lindwall, Sveriges Radios Naturmorgon

Boken kan varmt rekommenderas till alla naturintresserade, både de som ännu inte upptäckt hur fascinerande geologi är och för oss som redan är frälsta men som av någon anledning ännu inte avverkat alla de 150 beskrivna platserna!- Pär Weihed, Geologiskt Forum

Anders Rapp är naturpedagog, fotograf och författare. Har skrivit flera naturböcker, som Året-runt-floran (Norstedts) och Väntande, spännande natur (Utbildningsradion) och i samband med den boken medverkat till TV-program för UR, samt den väl spridda boken Trädens knoppar (Naturpedagogen Förlag), som har bidragit till att uppemot två miljoner barn/elever och vuxna under årens lopp har fått en ökad artkunskap på ett lustfyllt sätt.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Nyfiken på geologi : guide till 150 upplevelser i Sveriges landskap
 2. +
 3. Kvinnor jag tänker på om natten

De som köpt den här boken har ofta också köpt Kvinnor jag tänker på om natten av Mia Kankimäki (storpocket).

Köp båda 2 för 440 kr

Kundrecensioner

Det finns 6 recensioner av Nyfiken på geologi : guide till 150 upplevelser i Sveriges landskap. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Fantastisk bok
  Gunilla Johansson, 16 september 2023

  Wow, Vilken bok!
  Läste inte storleksanvisningarna, bara sidantalet och förväntade mig en fälthandbok 🤣
  Fick hem en STOR TUNG och mycket fin bok. Perfekt "ligga framme på bordet"-bok. Vackra och många bilder.
  Det kanske inte står jättemycket om varje utflycktsmål, går ju att komplettera med google, men den ger bra uppslag för platser jag aldrig hört talas om och den är väl värd pengarna!
  Mycket bra köp för den som är intresserad av berg och naturupplevelser.

 2. Rubrik
  Piepersson, 8 april 2021

  synd att inte kunna uppsöka alla............plånboken räcker inte till och vissa ligger i akut nerkylda områden (men det finns säkert personer utan Reynaud's som inte skrämmas bort av kylan

 3. Äntligen
  Ulrika Tollgren, 19 mars 2021

  Härligt att se ett ökande intresse för geologi. Geologin är utgör basen och ramen för livet och borde ha sin självklara roll och synliggöras i varje naturreservat eller nationalpark. Boken är perfekt för den som vill lära sig mer eller bara som utflyktsguide för den som vill uppleva några av alla de fantastiska formationer finns lite varstans i Sverige. Ska definitivt packas ner vid nästa Sverigetripp!

 4. Mycket bra bok.
  Jörgen Karlsson, 24 januari 2021

  Ett fin bok om geologi. Topp kvalitet rakt igenom. Bra text och fina bilder.
  Författaren har gjort ett stort jobb under många år. Fina res tips i hela landet. Bra för
  klarat så att det går att hitta dit till sten och natur. Bok är också tryckt på bra papper.
  Kommer att besöka en del platser som boken handlar..

 5. Praktverk
  F. Sundberg, 22 september 2020

  En helt enastående bok, där jag njuter av varje sida, vackra, pedagogiska bilder och illustrationer, samt lagom mycket text. Boken utgör ett välkommet komplement till tidigare utgivna böcker om svensk geologi genom sin höga bildkvalitet, något som de flesta publikationer tidigare brustit i, med några få undantag. Boken ger mig som geografilärare inspiration och lämpliga referensobjekt. Vill också nämna boken "Sveriges berggrund - en geologisk skapelseberättelse"
  av Sven - Åke Larsson och ... Läs hela recensionen

 6. Otroligt bra bok i rätt tid

  Bra upplägg och beskrivning av alla intressanta platser som är med i boken. Fina bilder, en bok som jag kommer att använda mycket.

Visa alla 6 recensioner

Fler böcker av Anders Rapp

 • Vilda knoppar : en blomsterbok om skönheten före

  Anders Rapp

  Välkommen till en blomstervandring i knopparnas värld! Möt blåsipps- och tussilagoknoppar då våren börjar spira. Njut av sommarens alla runda, avlånga, veckade och vridna överraskningar. Och beundra ängsväddens och klockgentianans sena knoppar i h...

 • Lär dej känna igen trädens knoppar: en bok för alla åldrar

  Anders Rapp

  Trädens knoppar är en bok för naturnyfikna i alla åldrar, såväl ung som gammal. Genom sitt pedagogiska upplägg med tecknade figurer i kombination med tydliga foton lär sig läsaren att känna igen våra vanligaste lövträds knoppar på rekordtid. Möt V...