Göteborg alla dagar : platser vi känner för (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
181
Utgivningsdatum
2020-11-03
Upplaga
1
Förlag
Votum & Gullers Förlag
Medarbetare
Sjödelius, Johan (form) / Sjödelius, Johan (foto)
Dimensioner
258 x 207 x 20 mm
Vikt
926 g
SAB
Ncbi
ISBN
9789189021204
Göteborg alla dagar : platser vi känner för (inbunden)

Göteborg alla dagar : platser vi känner för

(1 röst)
Inbunden Svenska, 2020-11-03
219
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Tänk att ha en nära vän som fyller 400 år!

Varför är Liseberg bäst i april? Vem är det Viveca dejtar på Östra kyrkogården? Vilken busslinje är roligast och hur förklarar Maria sin eviga kärlek till Heden? Var finns portalen till Göteborg och vad händer när man ligger fyr på Vinga?

I Göteborg alla dagar: Platser vi känner för reser vi i både tid och rum när författarna i 48 nyskrivna texter minns hur det var, men också upptäcker hur det är nu och funderar på hur det ska bli.

"De många och fina fotografierna kompletterar utmärkt de väl genomarbetade, informativa och välskrivna texterna. Boken torde därför kunna inspirera såväl turister som infödda göteborgare till att ta del av och vidare utforska stadens varierande utbud av kulturaktiviteter samt möjligheter till fina naturupplevelser" lektör Per Hjalmarsson i BTJ-häftet nr 1, 2021. 5 av 5.

Viveca Lärn är född i Göteborg, staden som blev hennes första förälskelse och som varar livet ut. Viveca har varit journalist på Göteborgs-Posten, GT, Aftonbladet och Sveriges Television, innan hon blev författare på heltid. Hennes senaste bok är självbiografin Sladdisen, om uppväxten i Örgryte och staden hon älskar. Viveca medverkar också i SöndagsMorgan i P4.

Maria Näslund är också född i Göteborg och är dotter till Viveca. Maria är frilansjournalist och litteraturkritiker med bland andra Göteborgs-Posten och tidningen Tara som uppdragsgivare och har tidigare varit anställd på Expressen och arbetat som tidningens korrespondent i London. Under många år skrev hon krönikor varje vecka i GT om livet i Göteborg.

 

 
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Göteborg alla dagar : platser vi känner för
  2. +
  3. Nyfiken på geologi : guide till 150 upplevelser i Sveriges landskap

De som köpt den här boken har ofta också köpt Nyfiken på geologi : guide till 150 upplevelser... av Anders Rapp (inbunden).

Köp båda 2 för 483 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna