Förundran : natur som ger livslust (inbunden)
På topplistor
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
150
Utgivningsdatum
2021-04-30
Upplaga
1
Förlag
Votum & Gullers Förlag
Medarbetare
Kollberg, Per (form) / Hagman, Tore (foto)
Dimensioner
240 x 175 x 18 mm
Vikt
600 g
SAB
Ue
ISBN
9789189021297
Förundran : natur som ger livslust (inbunden)

Förundran : natur som ger livslust

(2 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden Svenska, 2021-04-30
179
  • Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
"Essäerna, ordnade efter årstidernas gång, kombinerar fascinerande faktaupplysningar med författarens, just det, förundran inför den rikedom som livet på jorden innehåller. Citat ur naturpoesi och Hagmans vackra helsidesbilder berikar den sakrika och samtidigt ödmjuka texten" - lektör Johan Brinck i BTJ-häftet nr 13, 2021.

Vad vill fåglarna när de sjunger? Varför byter räkor kön mitt i livet? Hur vet nattviolen när den ska dofta? Är det sant att näbbmusens hjärta kan slå mer än tusen slag i minuten? Och vem bestämmer i myrstacken?

Förundran är en lustfylld och ömsint hyllning i text och bild till det som flyger, simmar, växer, surrar och doftar i naturen omkring oss. 52 korta kåserier, med fakta och förundran inför den storslagna biologiska mångfald som också vi själva är en del av. Och som vi alltmer måste lära oss vörda och vårda.

 

Stefan Edman är biolog och författare till ett 50-tal böcker om natur och miljö, exempelvis Jordens sång, Planeten Havet och Bråttom men inte kört - frågor och svar om klimatet. Han har mottagit Harry Martinsons jubileumspris och Konungens medalj.

Tore Hagman har varit yrkesverksam som fotograf med inriktning på natur sedan 1980. För sin fotografiska verksamhet har han erhållit en rad stipendier och utmärkelser och var den förste att utses till Årets Naturfotograf av Naturvårdsverket.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Förundran : natur som ger livslust
  2. +
  3. Mot alla odds? : när hjärnan tvivlar men hjärtat vill tro

De som köpt den här boken har ofta också köpt Mot alla odds? : när hjärnan tvivlar men hjärta... av Stefan Edman (inbunden).

Köp båda 2 för 439 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Förundran : natur som ger livslust. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Det stora i det lilla eller.. det mindre....

    Edman o Tore/fotograf kan konsten att förundras och låter oss förundras med dem. Mitt motto - natuten som livselixir. Läs och kolla bilderna för våren - ge dig ut!

Visa alla 1 recensioner