Fler böcker inom
Format
Inbunden (Halvklotband)
Språk
Svenska
Antal sidor
137
Utgivningsdatum
2021-05-19
Upplaga
1
Förlag
Votum & Gullers Förlag
Medarbetare
Karlsson, Henrik (form) / Karlsson, Henrik (foto)
Illustratör/Fotograf
Emma Tinnert
Dimensioner
250 x 175 x 17 mm
Vikt
555 g
SAB
Uffbe
ISBN
9789189021334

Orkidéer på Gotland

(2 röster)
Inbunden,  Svenska, 2021-05-19
230
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Gotland är Sveriges främsta orkidélandskap. Av Sveriges cirka 55 arter och underarter av orkidéer kan man hitta hela 40 arter och underarter på Gotland i så vitt skilda miljöer som alvarmark, strandängar, ädellövskog och i många olika typer av kärr.

I boken Gotlands orkidéer presenteras de olika orkidéerna tillsammans med information om växternas ekologi, de olika arternas blomningstider för Gotland och om flera spännande samspel med organismer i naturen. Även hotet mot de fridlysta orkidéerna tas upp. Eftersom det är en art per uppslag och boken trycks i ett behändigt format är Gotlands orkidéer en perfekt bok att ta med ut i naturen.

Texten är skriven av Henrik Karlsson och kompletteras med hans stämningsfulla fotografier och Emma Tinnerts detaljrika illustrationer. Tillsammans skapar text, fotografi och illustration en helhet som presenterar Gotlands orkidéer på ett informativt och tilltalande sätt. På så vis passar boken såväl den intresserade turisten i allmänhet som den Gotlandsbosatta botanikern.

Henrik Karlsson, född 1968, är fotograf, författare och naturvårdare. Utbildad biolog och arbetar vid sidan om sin fotografiska verksamhet med natur- och vattenvårdsfrågor på Länsstyrelsen i Kalmar län. Utnämnd till National Geografic Explorer och har både tilldelats stipendium och vunnit flera europeiska fototävlingar. Detta är hans fjärde bok och andra med Emma Tinnert.

Emma Tinnert, född 1985, är biolog, konstnär och illustratör. Hon kombinerar sitt intresse för biologi med sin passion för akvarellmåleri genom att skapa detaljrika illustrationer med naturmotiv. Emma är bosatt på Öland och har tidigare illustrerat Min fjärilsbok och Ölands orkidéer.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Orkidéer på Gotland
  2. +
  3. Kontaktkontraktet : lek med din hund

De som köpt den här boken har ofta också köpt Kontaktkontraktet : lek med din hund av Eva Bodfäldt (inbunden).

Köp båda 2 för 425 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna