Format
Inbunden (Halvklotband)
Språk
Svenska
Antal sidor
247
Utgivningsdatum
2021-09-22
Upplaga
1
Förlag
Votum & Gullers Förlag
Medarbetare
Wickholm, Pär (form)
Dimensioner
295 x 253 x 31 mm
Vikt
1714 g
SAB
Inz Gillsäter, Sven
ISBN
9789189021488

Med kamera om halsen : Sven Gillsäter, naturfotograf och världsresenär på 1900-talet

(1 röst)
Inbunden,  Svenska, 2021-09-22
279
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
  • Ladda ned och läs i Bokus Reader.
    95
Visa alla 1 format & utgåvor
En dåtidens Attenborough!

I år skulle Sven Gillsäter ha fyllt 100 år. Med kamera om halsen är en fascine rande fotobok som bygger på Svens dagböcker, reseskildringar, fotoböcker och reportage. Tonen är lättsam, eftertänksam, stundtals humoristisk - ungefär så som Sven själv var - och innehåller en stor mängd av Sven Gillsäters fantastiska fotografier.

Sven Gillsäter var en av Sveriges mest folkkära djur- och naturskildrare un der mitten av 1900-talet. Med kamera om halsen och dagboken i fickan gjorde han expeditioner till resmål som få i Sverige ens kände till. Han fotograferade komodovaraner i Indonesien, isbjörnar på Svalbard, elefantsköldpaddor på Galápagosöarna och pingviner på Falklandsöarna, och berättade vad han sett genom filmer, TV-program, föreläsningsturnéer, böcker och reportage. Hans filmer sågs av miljoner och böckerna låg på bestsellerlistor. En dåtidens David Attenborough, helt enkelt.

Sven Gillsäter är också en del av den svenska fotohistorien som en av de tio som bildade gruppen TIO fotografer. Han var en inflytelserik folkbildare ; 1971 var han med och bildade Världsnaturfonden i Sverige och kom att bli en av WWF:s mest framträdande goodwill-ambassadörer.

"Sven Gillsäter (1921 2001) är främst känd som en av 1900-talets stora naturfotografer men i denna bok, skriven av hans barn Pia och Björn Gillsäter, presenteras en mycket mer mångfasetterad bild av honom. Med kamera om halsen bygger på barnens egna minnen men främst på Sven Gillsäters fotografier, dagboksanteckningar och böcker. Hans liv presenteras i en spännande layout, med rikt bildmaterial och en ledig text som löper i berättande stil genom boken." - Marie Mauzy i BTJ-häftet nr 24, 2021. 4 av 5 poäng.

Pia Gillsäter bor i Stockholm. Hon har arbetat som kommunikatör och redaktör på SJ och Trafikverket och har bland annat skrivit Underverk under Stockholm - en bok om Citybanan (2017).

Björn Gillsäter bor i Halland och i Köpenhamn. Han arbetar som diplomat inom FN med fokus på globalt samarbete, hållbar utveckling och flyktingfrågor.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Med kamera om halsen : Sven Gillsäter, naturfotograf och världsresenär på 1900-talet
  2. +
  3. Den siste teaterdirektören : berättelsen om Benny Fredriksson

De som köpt den här boken har ofta också köpt Den siste teaterdirektören : berättelsen om Ben... av Johan Hilton (inbunden).

Köp båda 2 för 528 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »