Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
294
Utgivningsdatum
2021-08-31
Upplaga
1
Förlag
Votum & Gullers Förlag
Medarbetare
Green, Tobias (form)
Dimensioner
305 x 305 x 33 mm
Vikt
2348 g
SAB
Icdg-cz The Tivoli
ISBN
9789189021525

The bok : om rock- och nöjesetablissemanget The Tivoli

(1 röst)
Inbunden,  Svenska, 2021-08-31
401
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
The Tivoli i Helsingborg fyller 25 år!

I snart 25 år har The Tivoli i Helsingborg varit ett nöjescenter för konserter och stand-up och en samlingsplats för en yngre publik. Verksamheten har varit utsatt för MC-krig, hotats av nedläggning, varit med om en flytt och en konkurs, men ändå rest sig igen. En av förklaringarna är passion. En hängivenhet för verksamheten och en villkorslös, närmast besatt kärlek till musiken och de sammanhang och möten som den skapar.

25-årsjubileet firas med en omfångsrik, snygg och inspirerande bok om ett rockhak som varit mer än en plats för konserter, bland annat plantskola för artister. Boken innehåller unika fotografier och intervjuer av och med artister som The Sounds, Bryan Adams, Smith&Tell, Bob Hund, Staffan Hellstrand, Jill Johnson och Tomas Andersson Wij, och ståuppare som Henrik Schyffert, Thomas Pettersson och Carl Stanley. Boken rymmer affischerna och tidningsurklippen, de dimmiga och stimmiga minnen och givetvis foton av Sofieros internationella stjärnor som Leonard Cohen, Bob Dylan och Tom Jones.

Boken ger historien om The Tivoli, berättad framförallt av Hasse Hans Gösta Jönsson och är en angelägenhet inte bara för musikälskaren utan för alla som har ett intresse av populärkulturens roll i ett vidare samhällsbygge.

Åke Högman, skribent som skrivit för tidningar som Café, MJ, Intrig, Sydsvenskan, Journalisten, Gourmet och Magasinet Skåne, har tidigare gett ut fyra romaner och är även musiker.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. The bok : om rock- och nöjesetablissemanget The Tivoli
  2. +
  3. Den siste teaterdirektören : berättelsen om Benny Fredriksson

De som köpt den här boken har ofta också köpt Den siste teaterdirektören : berättelsen om Ben... av Johan Hilton (inbunden).

Köp båda 2 för 650 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Åke Högman