Bakom försvarsmaktens stängda grindar (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
234
Utgivningsdatum
2020-08-31
Förlag
Sivart Förlag
Medarbetare
Ring, Torbjörn (form)
Dimensioner
230 x 162 x 22 mm
Vikt
772 g
SAB
Hc
ISBN
9789189025028

Bakom försvarsmaktens stängda grindar

(7 röster)  |   Läs 5 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2020-08-31
198
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Sandra är en värnpliktig tjej som hamnar mitt i ett mord på en av försvarets anläggningar. Det slår henne sakta att hon kanske kan vara enda vittnet, vilket också gör henne till nästa offer. Hon är nyckelvittne i en värld där man gör bäst i att hålla tyst om man vill överleva.

Samtidigt som hon försöker att överleva försöker hon också genomlida alla de utmaningar hon ställs inför som ensam tjej bland ett gäng 19-åriga killar. Att göra lumpen som befäl över 19-åriga pojkar skulle visa sig bli svårare än hon trott.

15 månader är antingen en väldigt kort tid eller en väldigt lång tid. Chocken av att inse att man aldrig kan stå och kissa med killarna eller ta del av deras sexistiska skämt. Försvaret som gör allt för att det ska vara så jämlikt så möjligt ändå får tjejer lägre tidskrav på löpprov och de får ut större handdukar, vilket i sin tur leder till avundsjuka och missämja. Men det handlar också om en ensam och vilsen tjej som letar efter kärleken, som söker bekräftelse på olika sätt.

Denna bok är baserad på verkliga händelser
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Bakom försvarsmaktens stängda grindar
 2. +
 3. Röd signal

De som köpt den här boken har ofta också köpt Röd signal av Johan Brännström (pocket).

Köp båda 2 för 261 kr

Kundrecensioner

Det finns 5 recensioner av Bakom försvarsmaktens stängda grindar. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Spännande verklighetsförankrad med viktiga budskap
  LindaF, 27 februari 2022

  En spännande bok som är en riktig bladvändare. Lättläst med en spännande handling om en ung tuff tjej som vågar göra lumpen som ensam tjej och då dessutom som befäl över de jämnåriga killarna. Boken lyfter viktiga frågor om ständigt aktuellt ämne, frågor om manligt/kvinnligt på en mansdominerad plats. Den visar att det finns mycket att önska och arbeta med beträffande detta. Trodde ärligt talat att samhället kommit längre än såhär och att militära låg i framkant, men berättelsen visar allt an... Läs hela recensionen

 2. Spännande bok om en tjej i lumpen, mord & kärlek
  Elin, 9 februari 2022

  En spännande bok som samtidigt ger en bra inblick i hur det är att vara tjej och göra lumpen. Boken bör väcka debatt och få Försvarsmakten att se över sina interna genusproblem. Sista delen av boken är nagelbitande!

 3. Spännande bok som borde skapa debatt
  //Malin, 12 januari 2022

  En jättespännande och intressant bok om hur en ung tjej upplever sin tid med sina lumpar-"kompisar". Välskriven och ärligt om hur det kan vara att vara ensam tjej på en mansdominant arbetsplats och miljö. Väldigt tänkvärd bok som borde skapa debatt!!

 4. Spännande och intressant
  Stinas_boksida, 18 november 2020

  Sandra ska under 15 månader göra lumpen. Det blir betydligt tuffare än hon trott, att vara tjej, och befäl, för ett stort gäng killar i 19 års åldern.

  Under en natt när hon smyger tillbaka till sitt logement, hör hon ljud inifrån TV rummet. Hon känner obehag så hon låter det vara. Men så öppnas dörren därifrån, och tre killar går därifrån. En av dem får ögonkontakt med Sandra.

  Dagen efter får hon veta att ett befäl blivit mördad i TV rummet. Hon förstår att hon kan vara i fa... Läs hela recensionen

 5. Spännande
  Maria, 30 oktober 2020

  Gillar verkligen den. Fångar läsaren direkt och ger svar på hur det är att göra lumpen som tjej. Rekommenderar den för alla..

Visa alla 5 recensioner

Fler böcker av Angela Holm

 • Nissebus flyttar in

  Angela Holm

  Du har säkert sett alla dessa nissedörrar som finns överallt. Men vad skulle du säga om du mitt i natten vaknade av att en nisse hade flyttat hem till dig för att göra en massa bus? Detta är vad som händer Zack en kall natt i början på december. Z...

 • Astrid

  Angela Holm

  Den här boken går att läsa från två håll och innehåller två böcker om Astrid. Du får träffa henne när hon är arg, men även när hon har riktigt tråkigt. Astrid bär på många känslor som med hjälp av den här boken lättare går att prata med det lilla ...