Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Läsålder
3-6 år
Utgivningsdatum
2020-02-12
Förlag
Volante
Översättare
Marianne Tufvesson
Originaltitel
The Lorax
Illustratör/Fotograf
Dr Seuss
Dimensioner
287 x 215 x 11 mm
Vikt
530 g
SAB
Hcf
ISBN
9789189043220
Loraxen (inbunden)

Loraxen

(2 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden Svenska, 2020-02-12
167
 • Skickas inom 2-5 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Kan levereras innan julafton!
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
"Återigen visar Marianne Tufvesson en osviklig språkkänsla när hon tolkar Dr. Seuss lekfulla ordkonst till svenska (...) Kanske anade författaren redan under sjuttiotalets inledande år att hans bok tyvärr skulle växa i angelägenhetsgrad för varje år. Nu femtio år senare är ämnet mer aktuellt än någonsin. Helhetsbetyg: 5/5." BTJ

OM INTE

någon som du bryr sig på riktigt

blir ingenting bättre.

För det här är viktigt!

Lorax, en av de första och största miljökämparna, för första gången på svenska!

På sin lustfyllda, rimmande signaturvers målar Dr Seuss upp den grå, förorenade plats där den gamle Grämaren bor. Han uppmanar dig att söka upp den gamle. Om du bara betalar rätt pris får du höra hans berättelse: berättelsen om ett grönskande land där nynningfiskar och barbalotter frodas, dit en ung Grämare kommer för att söka lyckan och om Loraxen, som använder sin röst för att försöka hindra honom från att begå sitt livs största misstag.

Det är en bok vars meddelande klingar starkt i Greta Thunbergs tid: om vi inte tar oss tid att lyssna på de små, på de som talar för träden och, inte minst, på äldre generationers misstag, kommer det snart att vara försent. OM INTE...

Boken är charmerande och underfundigt illustrerad av Dr Seuss, och översatt av prisbelönta Marianne Tufvesson. Hennes översättning av Grinchen har hyllats i press och givits högsta betyg av BTJ. Loraxen älskas världen över och har blivit en symbol för miljöaktivism mycket tack vare bokens varma, förstående och roliga sätt att närma sig frågan.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Loraxen
 2. +
 3. Här är vi : saker du behöver veta för att leva på jorden

De som köpt den här boken har ofta också köpt Här är vi : saker du behöver veta för att leva ... av Oliver Jeffers (inbunden).

Köp båda 2 för 307 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Loraxen. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Fin bilderbok om viktiga ämnet miljön

  Gustav 10 år:
  Vi läste bilderboken Loraxen. Det är en gammal bok som handlar om miljön och att vi förstör den. Att man borde ta hand om den innan det är för sent. Bilderna är fina.

  Philip 8 år:
  Det här är en sann bok fast det är en saga. Loraxen kämpar för miljön men Krämaren ville tjäna pengar. Alla träd högs ner. Det är en sorglig bok men det finns hopp. Jag hop... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Dr Seuss