Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
281
Utgivningsdatum
2020-03-23
Upplaga
1
Förlag
Volante
Översättare
Gösta Svenn, Helena Sjöstrand Svenn
Originaltitel
The Garden Jungle : or Gardening to save the planet
Dimensioner
221 x 149 x 25 mm
Vikt
566 g
SAB
Qe
ISBN
9789189043268

Den vilda trädgården : det rika livet i en lagom tuktad täppa

(7 röster)  |  Läs 2 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2020-03-23
229
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Den vilda trädgården handlar om djurlivet alldeles framför oss, i trädgården och parkerna, i murspringor och mellan gatstenar och i jorden under våra fötter. Vart du än befinner dig är chansen stor att det finns maskar och gråsuggor, tusenfotingar, flugor, silverfiskar, getingar, skalbaggar, möss och mycket, mycket mer som lever sina liv alldeles runt hörnet.

Dave Goulson bjuder på en spännande inblick i det fascinerande och bitvis märkliga liv alla dessa varelser lever. Han rör om i komposter och tar oss ner under gräsmattor, dyker i trädgårdsdammar och förklarar hur allt hänger ihop. Den mänskliga tillvaron är i allra högsta grad beroende på alla dessa tvestjärtar och bin, nätvingar och blomflugor kort sagt naturens bortglömda hjältar! Den vilda trädgården är också bitvis en allvarlig bok. Dave Goulson skyggar inte för att berätta om all den skada vi trädgårdsägare kan åsamka till och med vår allra närmaste natur med ogräsgifter och onaturligt tuktade trädgårdsideal. Goulson vill inspirera och få oss att inse att trädgården skulle kunna vara en plats som låter oss få kontakt med naturen igen och upptäcka hur mycket av nytta och glädje den skänker oss. Med små, små medel kan vi göra våra trädgårdar till naturliga reservat där människa och djur lever i den bästa harmoni.

Dave Goulsons nya bok är den perfekta läsningen för alla som äger eller önskar sig en trädgård, och som bryr sig om vår planet och varje litet liv som lever på den!
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Den vilda trädgården : det rika livet i en lagom tuktad täppa
 2. +
 3. Trädgårdsdesign : hemma hos Karolina på Länsmansgården

De som köpt den här boken har ofta också köpt Trädgårdsdesign : hemma hos Karolina på Länsman... av Karolina Brising (inbunden).

Köp båda 2 för 508 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Den vilda trädgården : det rika livet i en lagom tuktad täppa. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Den vilda trädgården

  Boken var en present till son och sonson. Den träffade mitt i prick tyckte dom. Vi har ju också ett passande efternamn, Trädgård.
  Mvh hälsning mamma och farmor Ingrid

 2. Mannen som gör vad som faller honom in

  Dave Goulson är sig lik. Oavsett vilka små kräk han skriver om, lyser kärleken till smådjuren och vår jord igenom. Flera av hans böcker har fått mig att känna en stark önskan om att ha haft en sådan pappa.

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Dave Goulson