Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
357
Utgivningsdatum
2020-03-27
Förlag
Volante
Översättare
Joachim Retzlaff
Originaltitel
Mama's last hug
Dimensioner
223 x 150 x 33 mm
Vikt
744 g
SAB
Ug.059
ISBN
9789189043343
Mamas sista kram : djurens känsloliv och vad det kan lära oss om oss själva (inbunden)

Mamas sista kram : djurens känsloliv och vad det kan lära oss om oss själva

(4 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden Svenska, 2020-03-27
196
  • Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
"En fängslande och varmhjärtad bok, full av medkänsla och sprängladdad med insikter om djurs liv, människans inkluderat" Yuval Noah Harari, författare till Sapiens: en kort historik över mänskligheten

Mama, matriarken i sin schimpanskoloni, ligger för döden. Hon har varit apatisk i veckor. Men så får hon ett oväntat besök från en gammal vän, en mänsklig forskare och hon skiner upp av lycka. Deras sista möte fångas på film, vilket i sin tur fångar miljontals världen över.

Frans de Waal tar avstamp i berättelsen om Mama. Han visar oss inte bara det enormt starka band hon och hennes vän delade, utan också djurens fantastiskt djupa och komplicerade känsloliv. I denna banbrytande och underhållande bok presenterar de Waal resultatet av sina revolutionerande studier av schimpanser, bonoboer och andra primater, tillsammans med personliga möten med andra arter som lämnat stora avtryck.

de Waals upptäckter är lika radikala som instinktivt sannklingande: Precis som det inte finns ett enda organ som är unikt för människan, har vi inte en enda unik känsla. Sådant vi länge har sett som djupt mänskligt glädje, sorg, skam, kärlek, smärta och lycka återfinns hos andra arter, som verkar i egna avancerade sociala system. Detta får konsekvenser för hur vi ser vår egen plats i näringskedjan, hur vi bör förhålla oss till husdjur och bruksdjur, och inte minst för vår roll i det pågående massutdöendet.

Det här en bok ingen av oss har råd att missa.

Frans de Waal är en holländsk primatolog, psykolog och specialist på djurs beteende som blivit känd världen över för sin banbrytande forskning. Han har blivit utsedd till en av Times 100 mest inflytelserika människor. de Waal innehar en position som Charles Howard Candler Professor i primatbeteende vid Emory University och leder Emory Universitys Living Links Center. Han har tilldelats över 20 distingerade utmärkelser från universitet och privata aktörer världen över. Han har hållit TED-talks vid tre olika tillfällen.

"Superb slående anmärkningsvärd upplysande" New Statesman

"En övertygande bok, och de Waal är en ypperlig observatör av primaters beteenden och enormt kunnig ... ett fönster in i scimpansernas liv, och en spegel för vårt eget" The Times

"Frans de Waal har tillbringat större delen av sitt liv med att iaktta schimpanser, och hans forskningsresultat har förändrat vår förståelse för djurriket" Sunday Times

"Inte nog med att den här boken är utomordentligt viktig, den är också rolig att läsa, en riktig bladvändare. Jag kan inte hylla den nog, den är fullständigt briljant." Elizabeth Marshall Thomas
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Mamas sista kram : djurens känsloliv och vad det kan lära oss om oss själva
  2. +
  3. Djurens språk : det hemliga samtalet i naturens värld

De som köpt den här boken har ofta också köpt Djurens språk : det hemliga samtalet i naturens... av Eva Meijer (inbunden).

Köp båda 2 för 405 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Mamas sista kram : djurens känsloliv och vad det kan lära oss om oss själva. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Viktigt ämne
    Bengt Göran Berndtsson, 1 december 2020

    Ett av samtidens stora tragedier är att myter från den judiskt/kristna religionen fortfarande håller vårt tänkande i ett järngrepp. Frans de Waal visar vilka stora likheter det finns mellan oss människor och andra arter och vilken uppblåst självbild vi omger oss med.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Frans De Waal