Den nya kulturrevolutionen (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
181
Utgivningsdatum
1998-01-01
Upplaga
1
Förlag
Bokförlaget Atlas
Medarbetare
Richter, Hanna (form)
Dimensioner
212 x 135 x 15 mm
Vikt
230 g
SAB
Bfk-c
ISBN
9789189044296
Den nya kulturrevolutionen (häftad)

Den nya kulturrevolutionen

Häftad, Svenska, 1998-01-01
126

Just nu 12% rabatt på allt! Använd kod JUNI6

Gäller alla köp över 299 kr, t.o.m. 7 juni. Villkor

  • Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Det pågår en revolution i Sverige. Den socialdemokratiska kulturpolitiken förändras i snabb takt. Tidigare försökte kulturpolitiken öka delaktigheten i samhället. Den var ett sätt att jämna ut orättvisorna. Nu återstår bara en sak - marknadsanpassning, och kulturens uppgift under 90-talet är att locka till sig privat näringsliv och högutbildad personal.

Författarna beskriver hur Stockholms kulturhuvudstadsår föll för "jippokulturen". De reser till Malmö där kulturpolitikerna hellre diskuterar brobygget än biblioteket och till Göteborg där man byggde en opera för att locka till sig "spetskompetens". De träffar kulturpolitiker, kulturarbetare och folkbildare. Resultatet är ett spännande och medryckande reportage som visar hur kulturpolitiken förlorat förmågan och viljan att förändra samhället i demokratisk riktning.

Pelle Andersson, 29, är kulturredaktör på Aftonbladet och har tidigare givit ut diktsamlingen "Döda män är alltid viktiga".

Jesper Lindau, 32, är frilansjournalist och har tidigare arbetat för Sveriges Radio samt skrivit om och debatterat krigen i forna Jugoslavien.

Tillsammans har de också kartlagt kulturhuvudstadsåret och kulturpolitiken i landet för Aftonbladets räkning.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Den nya kulturrevolutionen
  2. +
  3. Tills alla dör

De som köpt den här boken har ofta också köpt Tills alla dör av Diamant Salihu (pocket).

Köp båda 2 för 205 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Övrig information

Det pågår en revolution i Sverige. Den socialdemokratiska kulturpolitiken förändras i snabb takt. Tidigare försökte kulturpolitiken öka delaktigheten i samhället. Den var ett sätt att jämna ut orättvisorna. Nu återstår bara en sak marknadsanpassning, och kulturens uppgift under 90-talet är att locka till sig privat näringsliv och högutbildad personal.

Författarna beskriver hur Stockholms kulturhuvudstadsår föll för jippokulturen. De reser till Malmö där kulturpolitikerna hellre diskuterar brobygget än biblioteket och till Göteborg där man byggde en opera för att locka till sig spetskompetens. De träffar kulturpolitiker, kulturarbetare och folkbildare. Resultatet är ett spännande och medryckande reportage som visar hur kulturpolitiken förlorat förmågan och viljan att förändra samhället i demokratisk riktning.