Manifest för full sysselsättning (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
175
Utgivningsdatum
1999-01-01
Upplaga
1
Förlag
Bokförlaget Atlas
Medarbetare
Falk, Gunnar (form)
Dimensioner
200 x 147 x 15 mm
Vikt
260 g
SAB
Ohak,Qaaccd
ISBN
9789189044388
Manifest för full sysselsättning (häftad)

Manifest för full sysselsättning

med Ekonomernas manifest mot arbetslösheten i EU

Häftad Svenska, 1999-01-01
129
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Under hela efterkrigstiden har den fulla sysselsättningen varit ett prioriterat mål. Men i början av 1990-talet bröts denna tradition. Arbetslösheten ökade drastiskt. Regeringen slog fast att prisstabilitet var viktigare.
I Manifest för full sysselsättning kritiserar Rudolf Meidner den förda politiken. Han utgår från att det är möjligt att sätta hela folket i arbete. I boken diskuterar han olika förslag för att skapa nya jobb. Rudolf Meidner tar ett helhetsgrepp och visar att det är möjligt att uppnå full sysselsättning.
Meidner var tillsammans med LO-ekonomen Gösta Rehn en av konstruktörerna bakom "den svenska modellen". På 70-talet presenterade han förslaget om löntagarfonder. Under se senaste åren har Meidner arbetat på Arbetslivsinstitutet. Med Manifest för full sysselsättning tar han klivet tillbaka in i den aktuella svenska samhällsdebatten.
Boken avslutas med en text om arbetslösheten i EU. Den är skriven och undertecknad av en rad ledande ekonomer, bland andra Beniamino Moro, Franco Modigliani och Robert Solow. På många punkter hävdar de samma teser som Rudolf Meidner. Inte minst delar de synen på behovet av en politik som stimulerar efterfrågan.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Manifest för full sysselsättning
 2. +
 3. Nationernas ofärd : arbetslösheten i den internationella krisen

De som köpt den här boken har ofta också köpt Nationernas ofärd : arbetslösheten i den intern... av Göran Therborn (pocket).

Köp båda 2 för 233 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Rudolf Meidner

 • Spelet om löntagarfonder

  Rudolf Meidner

  Löntagarfonderna blev en av 1900-talets mest kontroversiella politiska frågor. Det ursprungliga förslaget som presenterades 1975 gav upphov till en intensiv och utdragen kraftmätning som än idag kastar sin skugga över den politiska debatten. Inom ...

 • Employee Investment Funds

  Rudolf Meidner

  Originally published in 1978. The present study had grown out of the deliberations of wage policy at the 1971 Congress of LO, the Swedish Confederation of Trade Unions. For many years the LO had pursued a policy of solidarity in wage policy - a po...

Bloggat om Manifest för full sysselsättning

Övrig information

Under hela efterkrigstiden har den fulla sysselsättningen varit ett prioriterat mål. Men i början av 1990-talet bröts denna tradition. Arbetslösheten ökade drastiskt. Regeringen slog fast att prisstabilitet var viktigare. I Manifest för full sysselsättning kritiserar Rudolf Meidner den förda politiken. Han utgår från att det är möjligt att sätta hela folket i arbete. I boken diskuterar han olika förslag för att skapa nya jobb. Rudolf Meidner tar ett helhetsgrepp och visar att det är möjligt att uppnå full sysselsättning. Meidner var tillsammans med LO-ekonomen Gösta Rehn en av konstruktörerna bakom den svenska modellen. På 70-talet presenterade han förslaget om löntagarfonder. Under se senaste åren har Meidner arbetat på Arbetslivsinstitutet. Med Manifest för full sysselsättning tar han klivet tillbaka in i den aktuella svenska samhällsdebatten. Boken avslutas med en text om arbetslösheten i EU. Den är skriven och undertecknad av en rad ledande ekonomer, bland andra Beniamino Moro, Franco Modigliani och Robert Solow. På många punkter hävdar de samma teser som Rudolf Meidner. Inte minst delar de synen på behovet av en politik som stimulerar efterfrågan.