En ny världsbild (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
259
Utgivningsdatum
1999-01-01
Upplaga
1
Förlag
Bokförlaget Atlas
Medarbetare
Larsson, Lennart (red.) / Isaksson, Linus (form)
Dimensioner
215 x 155 x 25 mm
Vikt
480 g
SAB
K.59,Oc.09 1999,K
ISBN
9789189044401
En ny världsbild (inbunden)

En ny världsbild

från kallt krig till global marknad; en antologi

Inbunden Svenska, 1999-01-01
149
Skickas inom 2-5 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
När Berlinmuren föll för tio år sedan väcktes stora förväntningar på en ny och öppen värld. Nu hade demokrati och framsteg besegrat de slutna diktaturerna i Öst. I dag ser vi en helt annan världsbild framför oss. 90-talets utveckling har infriat en del av dessa förhoppningar, men vi ser också nya problem i spåren av ett allt mer globaliserat politiskt och ekonomiskt system.
Den ekonomiska tillväxten har skjutit fart i vissa regioner, i andra står tiden fortfarande still och i ytterligare några har utvecklingen snarast gått bakåt. En låst värld, uppbyggd kring två supermakter har ersatts av ett pluralistiskt system som lockat till nya förbund, inte minst EU, men som samtidigt medfört nationella konflikter och flyktingströmmar.
Hur skall Sverige, FN, EU och de andra internationella organisationerna nu gå vidare?

I den här antologin ger en rad kända skribenter, politiker, experter och debattörer sin syn på de senaste tio årens utveckling och de ger flera förslag på hur vi nu bör förhålla oss till framtiden. I flera av texterna spelar EU en central roll.

Författarna:
Katarina Engberg - försvarsdepartementet
John Evans - generalsekreterare för Rådgivande fackliga kommittén vid OECD
Emilio Gabaglio - generalsekreterare för European Trade Union Confederation
Anita Gradin - före detta EU-kommissionär
Marianne Laanatza - författare och mellanösternexpert
Tove Nandorf - journalist
Ana Maria Narti - journalist och författare
Inger Ohlsson - generaldirektör ALI
Pierre Schori - EU-parlamentariker
Daniel Tarschys - Europarådet
Nils Trampe - Danska arbetsgivarföreningen
Anders Wijkman - EU-parlamentariker
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. En ny världsbild
  2. +
  3. Hotad idyll : berättelser om svenskt folkhem och kallt krig

De som köpt den här boken har ofta också köpt Hotad idyll : berättelser om svenskt folkhem oc... av Håkan Arvidsson, Lisbeth Larsson, Kim Salomon, Marie Cronqvist, Agneta Edman (inbunden).

Köp båda 2 för 368 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om En ny världsbild

Övrig information

När Berlinmuren föll för tio år sedan väcktes stora förväntningar på en ny och öppen värld. Nu hade demokrati och framsteg besegrat de slutna diktaturerna i Öst. I dag ser vi en helt annan världsbild framför oss. 90-talets utveckling har infriat en del av dessa förhoppningar, men vi ser också nya problem i spåren av ett allt mer globaliserat politiskt och ekonomiskt system. Den ekonomiska tillväxten har skjutit fart i vissa regioner, i andra står tiden fortfarande still och i ytterligare några har utvecklingen snarast gått bakåt. En låst värld, uppbyggd kring två supermakter har ersatts av ett pluralistiskt system som lockat till nya förbund, inte minst EU, men som samtidigt medfört nationella konflikter och flyktingströmmar. Hur skall Sverige, FN, EU och de andra internationella organisationerna nu gå vidare?

I den här antologin ger en rad kända skribenter, politiker, experter och debattörer sin syn på de senaste tio årens utveckling och de ger flera förslag på hur vi nu bör förhålla oss till framtiden. I flera av texterna spelar EU en central roll.

Författarna:
Katarina Engberg försvarsdepartementet
John Evans generalsekreterare för Rådgivande fackliga kommittén vid OECD Emilio Gabaglio generalsekreterare för European Trade Union Confederation Anita Gradin före detta EU-kommissionär Marianne Laanatza författare och mellanösternexpert Tove Nandorf journalist Ana Maria Narti journalist och författare Inger Ohlsson generaldirektör ALI Pierre Schori EU-parlamentariker Daniel Tarschys Europarådet Nils Trampe Danska arbetsgivarföreningen Anders Wijkman EU-parlamentariker