Först när vi får ansikten (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Atlas Akademi
Antal sidor
560
Utgivningsdatum
2000-01-01
Upplaga
1
Förlag
Bokförlaget Atlas
Medarbetare
Falk, Gunnar (form)
Dimensioner
220 x 145 x 35 mm
Vikt
890 g
SAB
Ohja:d,Cf
ISBN
9789189044470

Först när vi får ansikten

ett flerkulturellt samtal om feminism, etik och teologi

Häftad,  Svenska, 2000-01-01
151

10% rabatt på allt vid köp från 299 kr med kod LUCIA24

Gäller t.o.m. 12 december. Villkor

  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Först när vi får ansikten Kan levereras innan julafton!
I den här boken kommer tre feministiska teologer till tals om vad förtryck innebär och hur det påverkar kvinnors moraliska handlande. I fokus står samhällets ojämlika maktrelationer och vad de leder till. Vad innebär det att som svart amerikan ständigt höra till de nedersta av de nedersta? Eller att som asiatisk kvinna i sin kropp erfara det lidande och den smärta förtryck skapar? Har västerländsk filosofi och teologi någon delaktighet i förtryck av det här slaget?
Karin Sporre beskriver och analyserar etiken i texter av Katie G. Cannon, Chung Hyun Kyung och Mary C. Grey. Analysen kretsar kring begreppen förtryck, subjekt, etisk kunskap och visioner. Det blir tydligt hur brutaliteten i förtryck kringskär människors möjlighet att handla, då de görs till medel för andra. Samtidigt lyser texterna av kraft, av visioner om framtiden, glädjen över livet i sig och erövrandet av värdighet i motståndet mot förtryck.
I boken diskuterar författaren också begreppen kontextualitet och universalism inom etiken, rättvisa som återställelse samt frågor kring hur en mångkulturellt öppen feminism teoretiskt kan konstrueras.
Först när vi får ansikten - ett flerkulturellt samtal om feminism, etik och teologi, vill bidra till samtalet om rättvisa mellan kvinnor och män globalt genom att rikta uppmärksamheten mot kvinnors olika livsvillkor och erfarenheter. Genom en sådan uppmärksamhet framträder nya ansikten och röster.

Karin Sporre är verksam vid Högskolan i Dalarna. Först när vi får ansikten är hennes doktorsavhandling vid Lunds universitet.
(Atlas Akademi)
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Först när vi får ansikten
  2. +
  3. Varje tugga är en tanke : svensk matkultur under 800 år

De som köpt den här boken har ofta också köpt Varje tugga är en tanke : svensk matkultur unde... av Richard Tellström (inbunden).

Köp båda 2 för 400 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Karin Sporre

  • Values, Religions and Education in Changing Societies

    Karin Sporre, Jan Mannberg

    Education is a societal matter and takes place in relation to societal changes. Today, in many countries, it has to grapple with diversity and differences brought about by migration and changes in gender relations. Questions of values, human right...

Övrig information

I den här boken kommer tre feministiska teologer till tals om vad förtryck innebär och hur det påverkar kvinnors moraliska handlande. I fokus står samhällets ojämlika maktrelationer och vad de leder till. Vad innebär det att som svart amerikan ständigt höra till de nedersta av de nedersta? Eller att som asiatisk kvinna i sin kropp erfara det lidande och den smärta förtryck skapar? Har västerländsk filosofi och teologi någon delaktighet i förtryck av det här slaget? Karin Sporre beskriver och analyserar etiken i texter av Katie G. Cannon, Chung Hyun Kyung och Mary C. Grey. Analysen kretsar kring begreppen förtryck, subjekt, etisk kunskap och visioner. Det blir tydligt hur brutaliteten i förtryck kringskär människors möjlighet att handla, då de görs till medel för andra. Samtidigt lyser texterna av kraft, av visioner om framtiden, glädjen över livet i sig och erövrandet av värdighet i motståndet mot förtryck. I boken diskuterar författaren också begreppen kontextualitet och universalism inom etiken, rättvisa som återställelse samt frågor kring hur en mångkulturellt öppen feminism teoretiskt kan konstrueras. Först när vi får ansikten ett flerkulturellt samtal om feminism, etik och teologi, vill bidra till samtalet om rättvisa mellan kvinnor och män globalt genom att rikta uppmärksamheten mot kvinnors olika livsvillkor och erfarenheter. Genom en sådan uppmärksamhet framträder nya ansikten och röster.