Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
230
Utgivningsdatum
2000-01-01
Upplaga
1
Förlag
Atlas bokförlag
Medarbetare
Möller, Johanna (form)
Dimensioner
205 x 155 x 20 mm
Vikt
329 g
SAB
Qada,Qad-c
ISBN
9789189044654
Hyperkapitalismen (inbunden)

Hyperkapitalismen

Inbunden Svenska, 2000-01-01
169
Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Kan levereras innan jul!
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Inget samhälle där eliterna mest sysslat med ekonomisk spekulation har överlevt särsklit länge. Allting - politik, medier, kulturliv och mänskliga relationer - smittas idag av börsens högt uppskruvade tempo. Ekonomi är allt. Den starkaste måste få vinna. Men ingen verkar ansvarig för samhällsutvecklingnen.

I "Hyperkapitalismen" ställs frågan varför jakten på aktievärde ska bestämma allt. Och om det går att förhindra utslagning, kaos och våldsamma motreaktoner. För det är inte någon naturlag att många beslut ska vara så ogenomträngliga och så svagt demokratiska som nu. "Hyperkapitalismen" är en bok som visar vägar bort från aktiehysterin, ger hopp om en framtid med klokare, mer långsiktig kapitalism och ett vitalare folkstyre.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Hyperkapitalismen
  2. +
  3. Marknadens tyranni - och  demokratins räddning

De som köpt den här boken har ofta också köpt Marknadens tyranni - och demokratins räddning av Björn Elmbrant (häftad).

Köp båda 2 för 420 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Björn Elmbrant

Övrig information

Inget samhälle där eliterna mest sysslat med ekonomisk spekulation har överlevt särskilt länge. Allting - politik, medier, kulturliv och mänskliga relationer - smittas idag av börsens högt uppskruvade tempo. Fort, fortare, fortast. Ekonomi är allt. Den starkaste måste få vinna. Men ingen verkar ansvarig för samhällsutvecklingen. Vi måste göra så här, säger man. I boken Hyperkapitalismen ställs frågan varför jakten på aktievärden ska bestämma allt, och om det går att förhindra utslagning och våldsamma motreaktioner. För det är inte någon naturlag att många beslut ska vara så ogenomträngliga och så svagt demokratiska som nu. Hyperkapitalismen är en bok som anvisar vägar bort från aktiehysterin och ger hopp om en framtid med klokare, mer långsiktig kapitalism och ett vitalare folkstyre.

Björn Elmbrant fick Stora Journalistpriset 2000 för sina "informativa och spetsiga perspektiv på politiska och ekonomiska frågor". Han är en av Sveriges mest uppskattade politiska kommentatorer och författare till bland annat biografin Palme och nu senast Dom där uppe - dom där nere som handlar om demokratin i Sverige.

"Kloka ord, ofta avslöjande, ibland rent dräpande." - GT

"Ett viktigt bidrag för att fördjupa debatten om marknadsekonomin, den globala kapitalismen och demokratin." - Piteå-tidningen

"Elmbrant är sympatiskt resonerande om en verklighet som angår många människor" - Expressen

"Hyperkapitalismen är en viktig bok, som ställer angelägna frågor och visar på allvarliga problem i samhället." - Norrbottens-kuriren

"Det är en epokgörande bok /.../ som förklarar många av de svåra sammanhangen." - Västerviks-tidningen