Don Emelios Badkar (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
200
Utgivningsdatum
2000-01-01
Upplaga
1
Förlag
Atlas bokförlag
Medarbetare
Falk, Gunnar (form)
Dimensioner
212 x 138 x 16 mm
Vikt
300 g
SAB
Lz Sahlström, Olle
ISBN
9789189044661

Don Emelios Badkar

om klassförtryck, arbetarrörelsen och skrattet nerifrån

Häftad,  Svenska, 2000-01-01
132
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
I Don Emelios badkar skildrar Olle Sahlström sin uppväxt i ett arbetarhem på överklassens Östermalm i Stockholm. Klassförtrycket födde motstånd, men också vördnad och rädsla för den kylslaget trivsamma överheten.

1968 flyttade han från Östermalm och lämnade en blå aristokrati för att finna en röd i den revolutionära studentvänstern. Och som kommunist stred han mot fackliga socialdemokrater, men utan att förstå hur starkt revolutionären och reformisten förenades i en vilja att härska, lik den blå aristokratins.
Klassamhället återskapas i arbetarörelsen, hävdar författaren, men han stannar inte vid kritik. Skrattet nerifrån vänder upp - och ned på klasshierarkin och den skrattande hållningen går son en röd tråd genom hela boken.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Don Emelios Badkar
  2. +
  3. Gå hem

De som köpt den här boken har ofta också köpt Gå hem av Olle Sahlström (inbunden).

Köp båda 2 för 291 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Olle Sahlström

Övrig information

I DonEmelios badkar skildrar Olle Sahlström sin uppväxt i ett arbetarhem på överklassens Östermalm i Stockholm. Klassförtrycket födde motstånd, men också vördnad och rädsla för den kylslaget trivsamma överheten. 1968 flyttade han från Östermalm och lämnade en blå aristokrati för att finna en röd i den revolutionära studentvänstern. Och som kommunist stred han mot fackliga socialdemokrater, utan att förstå hur starkt revolutionärer och reformister förenades i en och samma vilja att härska. Klassamhället återskapades i arbetarrörelsen, hävdar författaren. Men han stannar inte vid kritik. Skrattet nerifrån vänder upp och ned på klasshierarkin och den skrattande hållningen går som en röd tråd genom hela boken.