Fattigdom : Skönlitterära Berättelser Från Den Fjärde Världen (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
220
Utgivningsdatum
2000-01-01
Upplaga
1
Förlag
Atlas bokförlag
Medarbetare
Wirtén, Per, 1958-
Illustrationer
ill.
Dimensioner
205 x 153 x 20 mm
Vikt
405 g
SAB
Hc(s),Hce(s)
ISBN
9789189044715
Fattigdom : Skönlitterära Berättelser Från Den Fjärde Världen (häftad)

Fattigdom : Skönlitterära Berättelser Från Den Fjärde Världen

skönlitterära berättelser från fjärde världen

Häftad Svenska, 2000-01-01
140
Skickas inom 2-5 vardagar.
Fri frakt inom Sverige över 149 kr för privatpersoner.
Tidigare ansåg de flesta av oss att fattigdomen var förlagd till den tredje världen. Fattigdom kopplades till bilder på svältande afrikaner, utblottade indier och misären i de ändlösa kåkstäderna runt den fattiga världens storstäder. I dag är bilden mer komplicerad.

I de rika välfärdssamhällena är fattigdomen inte längre bara en kvardröjande restpost från tidigare samhällsformer. Fattigdomen har istället blivit en självklar del också i de högteknologiska och supermoderna metropolerna på norra halvklotet - New York, London, Stockholm, Tokyo.
Sociologen Manuel Castells har kallat informations-samhällets fattiga för "den fjärde världen". Den finns närvarande som svarta hål över hela jordklotet.
I boken Fattigdom träder den fjärde världen fram genom ett collage av skönlitterära texter, utdrag ur romaner och noveller. En del avsnitt är långa. Andra bara några få meningar. Bland författarna märks: Naguib Mahfouz, Lars Norén, Jayne Anne Phillips, Robert McLiam Wilson, Buchi Emecheta, Hong Ying, Kjell Johansson, Orhan Pamuk, MajGull Axelsson och Sembene Ousmane.
Fattigdom är en global läsupplevelse. Den kan användas som tanke- och inspirationsbok för undervisning och konferenser. Den är också en perfekt presentbok. En upptäcktsresa genom den fjärde världen.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Fattigdom : Skönlitterära Berättelser Från Den Fjärde Världen
  2. +
  3. Hemma hos andra

De som köpt den här boken har ofta också köpt Hemma hos andra av Gabriella Ahlström (inbunden).

Köp båda 2 för 329 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Fattigdom : Skönlitterära Berättelser Frå...

Övrig information

Bilderna av fattigdom har förändrats. För bara några år sedan fick fattigdom oss att tänka på svältande afrikaner, utblottade indier och misären i de ändlösa kåkstäderna runt den tredje världens metropoler. I dag är bilden mer komplicerad. Fattigdomen her nu blivit en självklar del också i de högteknologiska och supermoderna världsstäderna på norra halvklotet - New York, London, Tokyo. Det moderna informationssamhällets fattiga zoner kallas allt oftare för "den fjärde världen". Dessa zoner finns närvarande som svarta hål över hela jordklotet. I boken Fattigdom träder den fjärde världen fram genom ett kollage av skönlitterära texter, utdrag ur romaner och noveller. En del avsnitt är långa. Andra bara några få meningar. Bland författarna märks bland andra: Naguib Mahfouz, Lars Norén, Jayne Anne Philips, Robert McLiam Wilson, Hong Ying, Kjell Johansson, Orhan Pamuk, MajGull Axelsson och Sembene Ousmane. Fattigdom är en global läsupplevelse. En upptäcktsresa genom den fjärde världen.