Internetionalen : Fackligt Internationellt Arbete Och Internet (pocket)
Format
Pocket
Språk
Svenska
Serie
Atlas Global
Antal sidor
220
Utgivningsdatum
2001-01-01
Upplaga
1
Förlag
Atlas bokförlag
Medarbetare
Adore (form)
Dimensioner
177 x 110 x 12 mm
Vikt
120 g
SAB
Ohai,Bv
ISBN
9789189044821
Internetionalen : Fackligt Internationellt Arbete Och Internet (pocket)

Internetionalen : Fackligt Internationellt Arbete Och Internet

Pocket Svenska, 2001-01-01
59
  • Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Kan levereras innan julafton!
Globaliseringen gör att facket bör vidga sitt arbete till att bli internationellt. Med Internet finns nu möjligheten att bygga fackliga internationella nätverk.

"Internationalen" beskriver hur Internet kan användas som verktyg för att bygga fackliga lokalglobala nätverk - nätverk som är nödvändiga om facket ska kunna möta "globaliseringen" och "den nya ekonomin".

Författaren gör en historisk återblick på den fackliga internationalismen och på den internationella fackföreningsrörelsens internethistoria. I boken ger han också exempel på hur fackliga organisationer och andra befrielserörelser världen över använt Internet i sin kamp och han väcker några förslag till vad LO i Sverige kan göra.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Internetionalen : Fackligt Internationellt Arbete Och Internet
  2. +
  3. Mellan Anpassning Och Motstånd : Facket Och Det Nya Arbetslivet

De som köpt den här boken har ofta också köpt Mellan Anpassning Och Motstånd : Facket Och Det... av Örjan Nyström (kartonnage).

Köp båda 2 för 224 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Övrig information

Politikens, ekonomins och kapitalets globalisering gör att även facket måste vidga sitt arbete till att bli internationellt. Med hjälp av Internet ges möjlighet att bygga lokala internationella nätverk - fackligt aktiva kan mötas, diskutera och sprida information på ett helt nytt sätt.

Mario Matteoni gör en snabb historisk tillbakablick på den fackliga internationalismen och på den internationella fackföreningsrörelsens Internethistoria.

Han beskriver hur fackliga organisationer och andra befrielserörelser använt Internet i sin kamp och väcker även förslag till vad LO i Sverige kan göra.

Boken är försedd med ett stort antal webbadresser till fackliga organisationer, nyhetssajter och internationella solidaritetsorganisationer.