Mellan Anpassning Och Motstånd : Facket Och Det Nya Arbetslivet (kartonnage)
Format
Kartonnage
Språk
Svenska
Antal sidor
280
Utgivningsdatum
2001-01-01
Upplaga
1
Förlag
Atlas bokförlag
Medarbetare
Falk, Gunnar (form)
Dimensioner
225 x 160 x 25 mm
Vikt
520 g
SAB
Oha-c,Ohai-c
ISBN
9789189044852
Mellan Anpassning Och Motstånd : Facket Och Det Nya Arbetslivet (kartonnage)

Mellan Anpassning Och Motstånd : Facket Och Det Nya Arbetslivet

Kartonnage Svenska, 2001-01-01
159
Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
Fri frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Kan levereras innan jul!
Arbetslivet genomgår en snabb förvandling. Industrisamhällets arbetarvärld har skiftat ansikte. Det ökade inslaget av tjänsteproduktion har skapat en delvis annan värld. Mellan anpassning och motstånd handlar om ett pågående och oavslutat drama, om maktförhållandena i det nya arbetslivet. Kraven på fleixibilitet ställer facket inför nya och svåra utmaningar. Örjan Nyström ger en bred och insiktsfull skildring av dess centrala samhällsförändringar. Han förenar ett brett anlagt historiskt perspektiv med kunskaper om arbetsorganisation och fackligt arbete.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Mellan Anpassning Och Motstånd : Facket Och Det Nya Arbetslivet
  2. +
  3. Den nya svenska arbetarklassen : rasifierade arbetares kamp inom facket

De som köpt den här boken har ofta också köpt Den nya svenska arbetarklassen : rasifierade ar... av Anders Neergaard (häftad).

Köp båda 2 för 398 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Örjan Nyström

Övrig information

Arbetslivet genomgår en snabb förvandling. Industrisamhällets arbetarvärld har skiftat ansikte. Det ökade inslaget av tjänsteproduktion har skapat en delvis annan värld. Mellan anpassning och motstånd handlar om ett pågående och oavslutat drama, om maktförhållandena i det nya arbetslivet. Kraven på flexibilitet ställer facket inför nya och svåra utmaningar. Örjan Nyström ger en bred och insiktsfull skildring av dessa centrala samhällsförändringar. Han förenar ett brett anlagt historiskt perspektiv med kunskaper om arbetsorganisation och fackligt arbete. Författaren argumenterar för att arbete också är en demokratifråga. Demokrati är inte bara en fråga för det parlamentariska systemet eller för medierna. Omvandlingen av arbetslivet är också ett drama om demokratin.

Örjan Nyström är författare och utredare på LO i Göteborg. Under pseudonymen Per Forsman gav han bland annat ut den uppmärksammade boken Arbetes arv.