Fler böcker inom
Format
Häftad (Flexband)
Språk
Svenska
Antal sidor
267
Utgivningsdatum
2021-04-21
Förlag
Romanus & Selling
Medarbetare
Säll Everö, Hanna (form)
Dimensioner
210 x 132 x 20 mm
Vikt
334 g
SAB
Ohja
ISBN
9789189051065
Catfight : nidbilder av kvinnor i grupp (häftad)

Catfight : nidbilder av kvinnor i grupp

(1 röst)
Häftad,  Svenska, 2021-04-21
229
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
"Det är så mycket skitsnack mellan kvinnor. Tjejer klarar inte av att samarbeta. Brudar är jämt falska mot varandra. Flickor kan inte leka tre!"

Vår kultur har många idéer om kvinnor som missunnsamma rivaler. Var kommer de fördomarna ifrån? Och vilken effekt får de?

I "Catfight" söker Johanna Wester svar genom att titta på allt från nöjesvärlden och medierna till politiken, språket och historien. Inte heller hennes eget beteende undgår granskning.

Det här är en skarp genomgång av hur kvinnliga gemenskaper nedvärderas och förhindras, utan att vi ens tänker på det. Genom att avslöja myterna om kvinnor i grupp visar "Catfight" hur vi kan hindra dem från att fortsätta gå i arv.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Johanna Wester

  • Saker jag hade velat veta när jag var 15

    Johanna Wester, Diana Olofsson

    Osunda ideal och prestationskrav orsakar stress för många unga idag. Men det finns alternativ till den ensidiga kvinnobild som ofta ges från marknaden och media. Den här antologin vill skapa en motvikt genom texter från en blandning av kvinnor - f...

  • Nattsagor för sömnlösa

    Johanna Wester

    Min längtan är hela mitt manus, det enda jag kan klamra mig fast vid när jag glömmer mina repliker. Inte kommer jag att vinna över den inte. Men det priset står jag, med plånboken uppe, beredd att betala. För Olivia är Stockholm scenen hon spelar ...