Stöld (e-bok)
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (0.7 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Serie
Sápmitrilogin (del 1)
Utgivningsdatum
2021-01-22
Utmärkelser
Årets bok
Förlag
Romanus & Selling
ISBN
9789189051355
Stöld (e-bok)

Stöld E-bok

(33 röster)  |  Läs 3 recensioner
E-bok,  Svenska, 2021-01-22

Styckköp

64

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Vinnare av Årets Bok 2021!

Som nioåring blir renskötardottern Elsa vittne till hur en man dödar en av hennes renar. Hon hotas till tystnad och blir smärtsamt medveten om att hennes ursprung väcker ett glödande hat.

"Stöld" är en vild och vacker jojk till renskötarlivet, men också en spännande roman om en sällan skildrad verklighet i norr. Där renar tjuvjagas och dödas brutalt och polisen inte utreder brotten. Där spänningarna mellan samer och andra bybor förgiftar generationer.

Hotet mot Elsa förändrar henne för alltid och genom åren bär hon med sig ett lent renöra som en ständig påminnelse. Familjen och släkten kämpar för rättvisa men i det tysta växer en desperation.

Augustprisbelönade Ann-Helén Laestadius första roman för vuxna bygger på verkliga händelser. "Stöld" är en varm men samtidigt svidande skildring av en bortglömd del av Sverige där människor ställs mot varandra.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Stöld. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Fantastisk
  Sara, 5 september 2021

  En helt underbar bok som rekommenderas varmt! Mycket gripande med en historia som engagerar.

 2. Fin och sorglig bok
  Susanne Ingemarsson, 5 juni 2021

  En skrämmande bok som tog mej helt av. Jag blev så rädd för att det är sanning om vad samer och renägare får vara med om. Hur kan man hata så mycket att man dödar renarna så brutalt? En fantastisk bok!

 3. Betyg: 5 av 5.
  Britt-Marie Kullin, 18 maj 2021

  Betyg: 5 av 5 - 📚 - Boken Stöld av Ann-Helén Laestadius är den tionde boken som jag läser av dom tolv nominerade böckerna i Årets Bok 2021. Boken Stöld är författarens elfte bok, men hennes första bok som riktar sig mot vuxna. Jag har inte läst någon av hennes barn- och ungdomsböcker, så det här är den första boken som jag läser av henne. Och jag tycker att det är en helt fantastisk bok. En stor roman som jag tycker att alla ska läsa. Jag lärde mig mycket av boken, om samernas liv. Ja... Läs hela recensionen

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av Ann-Helén Laestadius