Lesbiska ligan : en sann kriminalhistoria (ljudbok)
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (284.4 MB)
Språk
Svenska
Serie
Lodalens historiska svit (del 2)
Inläsare
Mian Lodalen
Utgivningsdatum
2021-09-21
Förlag
Romanus & Selling
ISBN
9789189051935

Lesbiska ligan : en sann kriminalhistoria Ljudbok

(26 röster)  |  Läs 4 recensioner
Ljudbok,  Svenska, 2021-09-21

Styckköp

99

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Ett oväntat telefonsamtal. Genom en gemensam bekant har Margit fått telefonnumret och Eva går med på att träffas. Det blir startskottet på en passionshistoria som slutar i rättegång. Inte mindre än fem kvinnor kommer att anklagas för "otukt som mot naturen är" och får schavottera i pressen med sitt kärleksliv.

Tiden är 1943, mitt under brinnande krig, med allt vad det innebar av ransonering, motbok, bomblarm och gengasaggregat. I Per Anders Fogelströms anda skildrar Mian Lodalen ett Stockholm som sjuder av liv. Efter succén med "Lisa och Lilly" återkommer hon med "Lesbiska ligan - en sann kriminalhistoria". En minst lika fängslande och gripande roman kring ett fall som chockerade sin samtid och snabbt blev en riksnyhet.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av Lesbiska ligan : en sann kriminalhistoria. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Okej men inte mer
  -, 8 september 2022

  Mian Lodalen borde inte läst boken själv, hon har ingen uppläsarröst. Själva historien är intressant men jag kände inget för någon av karaktärerna, var ganska nollställd till deras öde tyvärr.

 2. Ett viktigt historiskt dokument
  -, 14 februari 2022

  Mycket gripande läsning! Ofattbart, med dagens mått mätt! Tack Mian Lodalen!

 3. Betyg: 4 av 5.
  Britt-Marie Kullin, 4 januari 2022

  Betyg: 4 av 5 - 📚 - "Lesbiska ligan är andra boken i Mian Lodalens historiska romansvit med verklighetsbaserade berättelser om samkönad kärlek i Stockholm under olika decennier av 1900-talet." Den första boken heter Lisa och Lilly. Jag har läst den, och den fick högsta betyget av mig. Den här boken får något lägre betyg av mig, men jag tycker ändå att boken var absolut bra och intressant, och jag ser fram emot att följa kommande böcker i serien. Kan rekommenderas.

 4. Allt var inte bättre förr
  -, 2 oktober 2021

  Lika stabil som Lisa och Lilly! En påminnelse om att allt inte var bättre förr. Rekommenderas varmt!

Visa alla 4 recensioner

Fler böcker av Mian Lodalen