Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Läsålder
3-6 år
Antal sidor
32
Utgivningsdatum
2020-01-13
Förlag
Idus Förlag
Illustratör/Fotograf
Kim Virenius
SAB
Hcf
ISBN
9789189055353
Basti och Plåstermannen (inbunden)

Basti och Plåstermannen

(2 röster)  |  Läs 2 recensioner
Inbunden Svenska, 2020-01-13
129
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Basti är en helt vanlig kille som älskar sina kompisar och sina lärare på förskolan. Men det finns en sak med förskolan som han inte gillar. Det är Sigge. Sigge tar varje tillfälle att reta Basti, och värre blir det när Basti får ett stort plåster i ansiktet! Följ med Basti hemma, på förskolan och till doktorn för att ta reda på vad en Plåsterman är.

Psst! Kan du hitta det gömda plåstret på varje sida?

Boken är baserad på verkliga händelser som Basti var med om när han drabbades av leukemi. Basti blev retad för plåstret på sin kind, som höll sonden på plats, och blev kallad Plåstermannen. Men med hjälp av sina kompisar vände han det svåra till något bra.
Förhoppningen är att boken kan användas som ett hjälpmedel för att berätta varför barn kan se annorlunda ut, hur det kan gå till hos doktorn och hur en bra kompis kan vara.

Texten är faktagranskad av Anna Lundqvist, ST-läkare i Barn- och ungdomsmedicin.

För att underlätta vardagen för barn som drabbats av cancer och deras familjer har Ellinor Stattin tillsammans med Tove Malm bildat AjaBajaCancer. Den 5/5 varje år plåstrar vi för barncancer för att visa alla barn som kämpar mot cancern att de inte är ensamma i sin kamp.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Basti och Plåstermannen
 2. +
 3. Lilla hjärtat : den allra första boken om dig

De som köpt den här boken har ofta också köpt Lilla hjärtat : den allra första boken om dig av Jenny Ekman, Hanna Bühlmann (spiral).

Köp båda 2 för 281 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Basti och Plåstermannen. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Basti och Plåstermannen
  Jesper, 21 januari 2020

  Denna bok fastnade verkligen hos mina barn som är 3 och 5 år. Bra budskap som väcker många tankar och reflektioner hos barnen (och vuxna) att prata om efter läsningen. Dessutom är bilderna helt fantastiska som gör köpet värt varenda krona.

 2. Basti
  Susanne, 21 januari 2020

  Idag började jag dagen med att läsa en bok om en helt vanlig liten kille som kallas Basti. Basti har leukemi och blir retad på förskolan för plåstret han har i ansiktet, plåstret till sonden. En bra bok som förklarar lite hur ett barn tänker. Jag hoppas och önskar att det kommer en fortsättning på Bastis liv med leukemi , om varför slangen sitter i näsan, och vad leukemi är. Barn och även vuxna har så många funderingar och frågor.

Visa alla 2 recensioner

Bloggat om Basti och Plåstermannen