Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Läsålder
3-6 år
Antal sidor
32
Utgivningsdatum
2020-01-13
Förlag
Idus Förlag
Illustratör/Fotograf
Kim Virenius
Dimensioner
230 x 175 x 8 mm
Vikt
234 g
SAB
Hcf
ISBN
9789189055353
Basti och Plåstermannen (inbunden)

Basti och Plåstermannen

(4 röster)  |  Läs 4 recensioner
Inbunden Svenska, 2020-01-13
79
Skickas inom 2-5 vardagar.
Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Basti är en helt vanlig kille som älskar sina kompisar och sina lärare på förskolan. Men det finns en sak med förskolan som han inte gillar. Det är Sigge. Sigge tar varje tillfälle att reta Basti, och värre blir det när Basti får ett stort plåster i ansiktet! Följ med Basti hemma, på förskolan och till doktorn för att ta reda på vad en Plåsterman är.

Psst! Kan du hitta det gömda plåstret på varje sida?

Boken är baserad på verkliga händelser som Basti var med om när han drabbades av leukemi. Basti blev retad för plåstret på sin kind, som höll sonden på plats, och blev kallad Plåstermannen. Men med hjälp av sina kompisar vände han det svåra till något bra.
Förhoppningen är att boken kan användas som ett hjälpmedel för att berätta varför barn kan se annorlunda ut, hur det kan gå till hos doktorn och hur en bra kompis kan vara.

Texten är faktagranskad av Anna Lundqvist, ST-läkare i Barn- och ungdomsmedicin.

För att underlätta vardagen för barn som drabbats av cancer och deras familjer har Ellinor Stattin tillsammans med Tove Malm bildat AjaBajaCancer. Den 5/5 varje år plåstrar vi för barncancer för att visa alla barn som kämpar mot cancern att de inte är ensamma i sin kamp.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Basti och Plåstermannen
 2. +
 3. Det svarta regnet

De som köpt den här boken har ofta också köpt Det svarta regnet av Stina Nilsson (kartonnage).

Köp båda 2 för 208 kr

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av Basti och Plåstermannen. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Fin och utbildande bok
  Gustavs bokhylla, 8 maj 2020

  Gustav 9 år:
  Innan vi skulle gå till skolan ville Philip läsa Basti och plåstermannen så mamma läste och då ville jag också lyssna. Det är en fin bok. Lite sorglig men också glad. Bastis kompisar är fina. Det finns dock en pojke på förskolan som inte är snäll. Han retar Basti för sitt plåster han har i ansiktet för att kunna ha en sond fastsatt. Basti fick leukemi. Han verkar må bra nu. Bilderna är fina.

  Philip 7 år:
  Jag ville verkligen läsa denna bok. Den var fin och de fles... Läs hela recensionen

 2. Rakt in i hjärtat!
  R, 29 februari 2020

  En bok som går rakt in i hjärtat. Så stark o så fin! Läste den för vår femåring som tyckte att den var toppenbra. Vi köpte en till förskolan också så fler kan få ta del av den. Rekommenderas varmt!

 3. Basti och Plåstermannen
  Jesper, 21 januari 2020

  Denna bok fastnade verkligen hos mina barn som är 3 och 5 år. Bra budskap som väcker många tankar och reflektioner hos barnen (och vuxna) att prata om efter läsningen. Dessutom är bilderna helt fantastiska som gör köpet värt varenda krona.

 4. Basti
  Susanne, 21 januari 2020

  Idag började jag dagen med att läsa en bok om en helt vanlig liten kille som kallas Basti. Basti har leukemi och blir retad på förskolan för plåstret han har i ansiktet, plåstret till sonden. En bra bok som förklarar lite hur ett barn tänker. Jag hoppas och önskar att det kommer en fortsättning på Bastis liv med leukemi , om varför slangen sitter i näsan, och vad leukemi är. Barn och även vuxna har så många funderingar och frågor.

Visa alla 4 recensioner