Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Läsålder
3-6 år
Antal sidor
24
Utgivningsdatum
2019-12-09
Förlag
Idus Förlag
Illustratör/Fotograf
Kamilla Åhlander
Dimensioner
228 x 176 x 8 mm
Vikt
207 g
SAB
Hcf
ISBN
9789189055704
Axel och Astrid (inbunden)

Axel och Astrid

(2 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden Svenska, 2019-12-09
79
Skickas inom 2-5 vardagar.
Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Axel är bra på massor av saker men bäst är han på att alltid försöka förstå. Även om det är svårt att vara en alldeles särskilt speciell storebror ibland.

En bok om att ha ett syskon med särskilda behov. Axel upplever att han hamnar i bakgrunden eftersom Astrid behöver så mycket stöd från mamma och pappa, men blir glad igen när det blir tydligt att mamma och pappa tycker lika bra om honom.

En bok för att stötta anhöriga syskon och som underlag för diskussioner kring vad det innebär att ha ett sjukt syskon.

"Varje människa är unik och speciell men på olika sätt. Några har särskilda behov och behöver extra förståelse och omsorg men att vara den som förstår och kan inta den andres perspektiv gör oss också speciella. Den här boken av författaren Kamilla Åhlander lyfter olika perspektiv på att vara speciell och den berättas ur ett syskons perspektiv, vilket gör den ganska unik i sitt slag. ... Illustrationerna består av stora, uttrycksfulla, tecknade helsidesbilder i starka färger. De är alla mycket uttrycksfulla och visar känslor tydligt genom både ansiktsmimik, kroppsuttryck men också genom symboler och färger. Budskapet är tydligt och lätt att förstå. Texten är beskrivande med ett enkelt, vardagligt språk. Den är ett utmärkt komplement till bilderna, som tillsammans bildar en helhet. Boken är ett fantastiskt underlag för fortsatta samtal - här handlar det om ett förstående syskon, men vi kan alla känna igen oss. Vi behöver alla synas och få uppmärksamhet, få vara en individ i det stora sammanhanget. Axel och Astrid lyfter på ett väldigt fint sätt den andres perspektiv, att vara den starke men även den svage." Lektör Gunilla Essén . Publiceras i BTJ-häftet nr 3, 2020.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Axel och Astrid
 2. +
 3. Ett syskon från yttre rymden

De som köpt den här boken har ofta också köpt Ett syskon från yttre rymden av Ulf Stark (inbunden).

Köp båda 2 för 198 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Axel och Astrid. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Axel och Astrid
  ninasbokhylla, 16 januari 2020

  Vi har läst "Axel och Astrid" skriven och illustrerad av Kamilla Åhlander.
  📚
  Axel är en speciell storebror. Astrid är en speciell lillasyster. En lillasyster som har särskilda behov.
  📚
  Vi får läsa om Axel som har en sådan otrolig förståelse för sin lillasyster. Han förstår att Astrid kan bli lite extra rädd, att hon inte har tålamod att vänta på saker, att hon får ont ibland och blir ledsen. Astrid får mycket uppmärksamhet från mamma och pappa och Axel förstår ... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner