Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Läsålder
9-12 år
Antal sidor
124
Utgivningsdatum
2020-02-04
Förlag
Idus Förlag
Medarbetare
Norén, Mattias (form)
Dimensioner
212 x 146 x 12 mm
Vikt
252 g
SAB
Hcg
ISBN
9789189055872
Alla små hemligheter (inbunden)

Alla små hemligheter

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Inbunden Svenska, 2020-02-04
143
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
HÄMNDEN ÄR INTE LJUV!

Lova och Melvin är ihop. Men på skolavslutningsdagen märker Lova att skolans elakaste tjej Petra har hemligheter ihop med Melvin. När Lova får veta att Melvin ska på läger tillsammans med Petra måste Lova också följa med. Det är bara en liten detalj som hon måste lösa. Pappa kommer aldrig att låta henne åka! Men om pappa tror att Lova är i sin extramamma Rutans stuga istället för på lägret, kan väl inget gå fel? Det blir en lägervistelse med en matkatastrof, misslyckad skattjakt och lägerledare som bryter ihop. Dessutom måste Lova dela rum med ett spöke. Lova får veta spökets historia och kommer på den ultimata hämnden på Petra.

En fristående fortsättning på Alla små lögner.

" ... Lovas benägenhet att ljuga känns igen från del ett, Alla små lögner. I denna del höjs spänningen ytterligare genom kusliga inslag. Det sägs spöka på lägergården och Lova hittar en dagbok och tycker sig känna närvaron av den döda flickan som går igen. Hon bestämmer sig för att skrämma Petra och ge henne en läxa, men det går inte riktigt som hon tänkt sig. Hemligheter finns det gott om i denna bok. Spänningen blandas med realism både vad gäller relationer och händelser. Läsare som gillar skräck och spöken blir inte heller besvikna. Boken är relativt kort, lättläst och händelsedriven, vilket passar bra för något ovana läsare i 10-årsåldern."
Publiceras i BTJ-häftet nr 6, 2020. Lektör Piroska Bakran
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Alla små hemligheter
  2. +
  3. Alla små lögner

De som köpt den här boken har ofta också köpt Alla små lögner av Anna Johansson (inbunden).

Köp båda 2 för 286 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Alla små hemligheter. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Lättläst ungdomsbok!
    Lollos bokhörna, 9 april 2020

    Äntligen får vi läsa om den underbara karaktären Lova igen. Lova som när denna bok börjar precis ska sluta år 5. En hel sommar ligger framför henne och Melvin. Melvin som Lova är kär i så det inte finns ord. Men varför smyger Melvin med den elaka tjejen Petra i klassen, hon som är dum mot Lova? Har Melvin och Petra hemligheter? Och varför då?

    Alla små hemligheter är en väldigt fin bok som det går att diskutera mycket kring. Det är en rolig men stundtals allvarlig bok. Den är lättläst... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Anna Johansson