Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Läsålder
9-12 år
Antal sidor
250
Utgivningsdatum
2020-02-13
Förlag
Idus Förlag
Medarbetare
Norén, Mattias (form)
Dimensioner
210 x 145 x 20 mm
Vikt
444 g
SAB
Hcg
ISBN
9789189055919
Sommarmirakel (inbunden)

Sommarmirakel

Inbunden Svenska, 2020-02-13
129
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Sommaren är på väg. Jag har varit hästskötare hos Rita och Lisa i drygt ett halvår. Lika länge sen är det som jag vann Hubertusjakten på Optimal, min favorit bland hästarna. Men när det nu blir dags för en ny tävling, Gædingakeppni, får jag bara vara med som simpel hästskötare. Vad värre är, det verkar som om Rita och Lisa har tänkt att sälja Optimal efter tävlingen. Hela sommaren är förstörd. Om de säljer Optimal tänker jag aldrig rida igen.

Pappa har dessutom blivit konstig. Han har en hemlis som han vägrar berätta för mig. "Sen", säger han bara och försvinner hemifrån i jobb och mer jobb. Vad gör han egentligen? Vad är det för hemlighet han ruvar på? Och kommer jag någonsin att bli riktigt glad igen?

" ... Sommarmirakel är den andra boken om Mi-Rakel, tjejen som dog vid förlossningen och kom tillbaka till livet med en CP-skada. Denna nya del tar vid där den första slutar och bör läsas i serie, för att läsaren ska förstå vilka band som finns mellan huvudpersonerna Mi-Rakel, klasskompisen Lisa och deras föräldrar. För det vävs täta band mellan dem, Mi-Rakel är inte bara pluggkompis till Lisa, hon är dessutom hästskötare till världens finaste islandshäst som Lisa äger. Och som det ibland är i sagornas värld, så är det bara Mi-Rakel som kan rida honom bra. Fokus ligger på hästlivet och hur det är att leva i utanförskap, med en pappa som bara har jobb ibland och därför bor man på en camping året om. De problem som CP-skadan ger är ofta en källa till frustration, även om Mi-Rakel insett att det inte hjälper att älta frågan om varför just hon drabbats. Det är alltså ingen vanlig hästbok, utan mer inriktad på att skapa förståelse för andra." Publiceras i BTJ-häftet nr 7, 2020. Lektör Camilla Appelgren
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Sommarmirakel
  2. +
  3. Mirakel och hemligheter

De som köpt den här boken har ofta också köpt Mirakel och hemligheter av Sara Salander (inbunden).

Köp båda 2 för 267 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Sara Salander