Format
Inbunden
Språk
Svenska
Läsålder
9-12 år
Antal sidor
190
Utgivningsdatum
2020-02-13
Förlag
Idus Förlag
Medarbetare
Norén, Mattias (form)
Dimensioner
210 x 145 x 16 mm
Vikt
356 g
SAB
Hcg
ISBN
9789189055926
Skräckstorm (inbunden)

Skräckstorm

(6 röster)  |  Läs 6 recensioner
Inbunden Svenska, 2020-02-13
157
 • Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Bastian ska börja sista terminen i mellanstadiet och allt är pest. Hans bäste vän Frans har flyttat, mamma fattar ingenting och pappa är ständigt frånvarande. Dessutom hackar skolans stökigaste gäng BRÅK på honom hela tiden. Som om allt detta inte är nog börjar oförklarliga saker hända i spåren efter stormen Alfrida. Bastian är rädd för att de starka vindarna rivit upp sår från en gammal sägen om en fruktansvärd händelse - olycklig kärlek och död. Oron får honom att känna sig än mer ensam och utsatt. Men så börjar en ny tjej i klassen, Lykke, som visar sig vara både modig och cool. Bastian fattar tycke för henne direkt. Han behöver hjälp att stå upp mot bråkstakarna i skolan, och framförallt måste han prata med någon om sina farhågor - ondskan som stormen kan ha väckt.

Strömberg borgar alltid för kvalitét
Jack Werner journalist, författare, Creepypodden

Mikael Strömberg har blivit ett av skräcksveriges tunga namn
Läsa & Lyssna

Mikael Strömberg (1976) är född och uppvuxen i Norrtälje, och bor idag i Roslagens skärgård med sin fru och deras två barn. Sedan skräckromandebuten Vätten (2011) har han utkommit med ett flertal böcker och noveller som alla innehåller skräck- och spökhistorier för både vuxna och barn.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Skräckstorm
 2. +
 3. Stella och kyrkogården

De som köpt den här boken har ofta också köpt Stella och kyrkogården av Jerker Hultén (inbunden).

Köp båda 2 för 336 kr

Kundrecensioner

Det finns 6 recensioner av Skräckstorm. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Passar till 11-13 år tycker jag
  @bettan_bokprataren (Örebro), 14 juli 2020

  Här får du en spännande och lättläst barn/ungdomsbok 9 -12 år rekommenderad ålder. Kanske jag skulle säga att den passar bäst i det högre åldersspannet. Men det är ju såklart min åsikt som är lättskrämd.
  Den har bra språk som flyter på och miljöbeskrivningarna känns äkta och jag kan lätt föreställa mig hur det ser ut på de platser som beskrivs.

  En bra bok som innehåller spänning, vänskap, mobbing och känslan av ensamhet.
  Ett extra plus är hur författaren knyter ihop det gamla... Läs hela recensionen

 2. Lättläst men vänskap och lite spänning
  veronicas_bok_bak_liv, 30 april 2020

  Jag fick förfrågan av författaren att läsa denna bok, och jag ska erkänna att det var många år sedan jag läste en barnbok. Jag tyckte det var svårt sätta mig in i hur jag skulle uppfatta boken och försöka tänka mig in i hur ett barn skulle uppfatta boken. Boken var lättläst med ett bra språk som flöt på och var lätt att förstå och snabbläst. Bra miljöbeskrivningar som gjorde det lätt att känna att man själv kunde se platserna framför sig. Jag själv hade svårt att fångas med och dras med i spä... Läs hela recensionen

 3. Skrämmande och bra!
  Lollos bokhörna, 26 april 2020

  Bastian ska börja sista terminen i mellanstadiet och allt är pest. Hans bäste vän Frans har flyttat, mamma fattar ingenting och pappa är ständigt frånvarande.
  Dessutom hackar skolans stökigaste gäng på honom hela tiden. Som om allt detta inte är nog börjar oförklarliga saker hända i spåren efter stormen Alfrida. Bastian är rädd för att de starka vindarna rivit upp sår från en gammal sägen om en fruktansvärd händelse - olycklig kärlek och död.
  Det här är en läskig och spännande bok. Fö... Läs hela recensionen

 4. Spännande och läskig sträckläsning!
  Boktanten, 14 april 2020

  Oj, vilken bok! Trots att det är en barn- och ungdomsbok hade jag svårt att lägga den ifrån mig. Mikael Strömberg har verkligen fångat olika sorters skräck som man kan känna i den åldern. Det är ju inte bara de läskiga händelserna som Bastian kopplar till den gamla sägnen och stormen. Det är ju även skräcken och rädslan han känner över att göra fel, att sticka ut och rädslan han känner varje gång han ser från B.R.Å.K.-gänget.

  Boken är välskriven och har ett bra tempo, man hinner anda... Läs hela recensionen

 5. Läskig
  Bokdjungeln , 26 mars 2020

  9åringen hann läsa runt 1/4 innan boken blev lite för läskig. Jag tänker att det ger boken högsta betyg. För det är väl precis så det ska kännas att läsa en skräckbok, man ska ha hjärtat i halsgropen?! Jag som vuxen tycker boken är bra och passar målgruppen. Språket är lätt och handlingen flyter fram i ett lagom tempo. Jag gillar också att man tar upp mobbning då det ger handlingen ett annat djup. En bra skräckis är hur jag summerar denna bok.

 6. Lättläst, lagom läskigt
  Brijdeep Kaur, 14 mars 2020

  En välskriven, spännande och lagom läskig bok som är framförallt riktat till ungdomar men även jag som vuxen tyckte väldigt mycket om boken.
  Jag tycker väldigt mycket om Bastian och även hans modiga nya kompis Lykke. Tankarna flyger tillbaka till min egen tonårsåldern när jag läser om ungdomarna som tar sig ut på ett otäck äventyr utan att berätta för sina föräldrar. 😯😯
  .
  En lättläst bladvändare på lagom längd av 190 sidor och lite större typsnitt som gör det myck... Läs hela recensionen

Visa alla 6 recensioner

Fler böcker av Mikael Strömberg