Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
143
Utgivningsdatum
2020-02-13
Förlag
Idus Förlag
Medarbetare
Lundquist, Alexandra (form)
SAB
Vem,Lz Bylund, Henrik
ISBN
9789189055933
Du måste tala om för barnen att jag älskar dem (häftad)

Du måste tala om för barnen att jag älskar dem

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Häftad Svenska, 2020-02-13
159
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.

Finns som ljudbok i Bokus Play

Från 79 kr/mån · Ingen bindningstid

Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
"Smärta är inte rätt ord. Det är något annat. En skärseld. Ett inferno. Brinnande olja täcker min kropp och rinner ned i min hals. Någon hugger knivar i mina ögon. Jag ser ingenting men känner hur brännblåsorna spricker som korvar som legat för länge i stekpannan. Del för del slutar jag fungera. Snart finns jag inte längre. Hur kan de inte förstå? Varför gör de ingenting?!"
Orden är Henriks, som inifrån sitt helvete berättar hur det känns när kroppen täcks av brännskador, när skinnet ramlar av i stora sjok och hans kropp stänger ner, organ för organ och sinne för sinne.

Under påskveckan 2017 gick 37-årige Henrik Bylund från att vara helt frisk till att vara döende. Från att vara en stark och glad trebarnsfar till att vara allvarligt brännskadad på både utsidan och insidan av kroppen.

Efter att i flera dagar ha kämpat för sitt liv utan att få hjälp, fick han till slut diagnosen Toxisk Epidermal Nekrolys, ett medicinutlöst sjukdomstillstånd som drabbar färre än en per miljon och år. När Henrik lades i respirator saknade han hud på 85 procent av kroppen och hade öppna sår på alla slemhinnor och på ögonen. I Henriks fall var det ett receptfritt läkemedel som utlöste de allvarliga brännskadorna.

För Henrik, hans fru Pia-Lotta och de tre barnen vändes hela livet upp och ned och de kastades in i en tillvaro präglad av skräck, utsatthet och vanmakt. Men mitt i allt kaos fick de också uppleva medmänsklighet, lojalitet och stark vänskap.

" ... Texten bygger både på Pia-Lottas dagboksanteckningar under tiden för makens insjuknande och på de intervjuer som Marika gör med deras tre barn och andra personer som har varit betydelsefulla för familjen. Skrivprocessen blev viktig för att kunna hantera krissituationen, att verbalisera de känslor som familjen hade och för att hantera livet som till stora delar präglades av rädsla, vanmakt och hopplöshet. Du måste tala om för barnen att jag älskar dem är mycket öppenhjärtigt skriven, berättelsen berör och engagerar. Texten ger kraft och har, trots dess svärta, en vital nimbus."
Publiceras i BTJ-häftet nr 7, 2020. Lektör Maria Fridstjerna
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Du måste tala om för barnen att jag älskar dem
  2. +
  3. Josas bok : min berättelse

De som köpt den här boken har ofta också köpt Josas bok : min berättelse av Marie Nilsson Lind (inbunden).

Köp båda 2 för 338 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Du måste tala om för barnen att jag älskar dem. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Påminnelse om att inte ta livet för givet
    Å, 16 februari 2020

    Oj. Jag blev helt tagen av den här berättelsen. Kunde inte lägga ifrån mig boken förrän jag hade läst ut den och det första jag gjorde då var att gå och krama mina barn. Hårt. Så snabbt livet kan förändras ...

    Berättelsen visar också vad verklig vänskap är och det var underbart att läsa om vilka fantastiska människor familjen har runt sig.

Visa alla 1 recensioner

Bloggat om Du måste tala om för barnen att jag älska...