Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Läsålder
3-6 år
Antal sidor
36
Utgivningsdatum
2020-05-13
Förlag
Idus Förlag
Medarbetare
Lundquist, Alexandra (form)
Illustratör/Fotograf
Ida Abrahamsson
Dimensioner
239 x 175 x 8 mm
Vikt
248 g
SAB
Hcf
ISBN
9789189055964
Elesiv och de förbjudna fåglarna (inbunden)

Elesiv och de förbjudna fåglarna

(3 röster)  |  Läs 2 recensioner
Inbunden Svenska, 2020-05-13
138
 • Skickas inom 2-5 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Kan levereras innan julafton!
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
I det stora kastanjeträdet mitt på torget bor Elesiv. Hon har byggt sig ett hus av gammalt bråte som ingen längre vill ha. En dag får hon besök av Annie och Anders. De är där för att sälja jultidningar, men avbryts snart av en röst nerifrån torget. Mannen som bestämmer i den lilla staden har stegat upp på en scen med ett viktigt meddelande:

Alla fåglar ska förbjudas! De är för färgglada, flaxiga och högljudda och passar inte in.

Tillsammans med barnen i staden beslutar sig Elesiv för att rädda fåglarna. Även om de vet att det är ett farligt uppdrag.

Elesiv och de förbjudna fåglarna är en gripande och varm berättelse om barns vilja att stå upp för det de tror på. Oavsett vad de vuxna säger.

"Berättelsen visar på vad som kan hända om man börjar acceptera främlingsfientlighet och sakta förflyttar sin gräns för vad som känns okej." - Sanna Larén
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Elesiv och de förbjudna fåglarna
 2. +
 3. Sara och Sara-Beata : smatter, splash och drippelidropp

De som köpt den här boken har ofta också köpt Sara och Sara-Beata : smatter, splash och dripp... av Sanna Larén, Ida Abrahamsson (inbunden).

Köp båda 2 för 288 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Elesiv och de förbjudna fåglarna. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Varm och fantasifull
  @bokslukarfeministen, 7 juli 2020

  Elesiv och de förbjudna fåglarna är en väldigt fin berättelse med oerhört fina illustrationer. Den visar på att det ibland är rätt att gå emot de vuxna för att kämpa för det de tror på och att vuxna inte alltid har rätt även fast det är de som bestämmer. Det är en härlig berättelse om vänskap och mod som fyller en med värme. Jag gillade den väldigt mycket då det är en väldigt fantasifull och härlig bok.

 2. Mysig och fin bilderbok om viktigt ämne

  Gustav 10 år:
  Vi har läst bilderboken Elesiv och de förbjudna fåglarna av Sanna Larén och Ida Abrahamsson.
Den handlar om en flicka som heter Elesiv och bor i en trädkoja eller det är som ett hus fast uppe i ett träd. Jag tror inte man får bo så på riktigt.
 Det kommer två barn och knackar på som ska sälja jultidningar. De heter Annie och Anders men Elesiv vill köpa påsktidningar för att det inte finns. Hon påminner om Karlsson på taket tycker jag och kanske Pippi också.
  ... Läs hela recensionen

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av författarna