Midvintergästen (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Serie
Mälarmord
Antal sidor
256
Utgivningsdatum
2019-11-07
Förlag
Vulkan
SAB
Hc
ISBN
9789189059719
Midvintergästen (pocket)

Midvintergästen

Pocket Svenska, 2019-11-07
187
Skickas inom 3-6 vardagar.
Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Det är några veckor före jul 1945 och direktör Nils Henrik Irénius vid herrgården Haneberg i Näshulta socken bjuder in till midvinterfest för ett antal utvalda gäster. Dagen efter ska det arrangeras jakt på ägorna. Henry Widman är på besök hos Oscar Slottwall, en skolkamrat från Högre Allmänna Läroverket, som bor på Magda gård några kilometer från Haneberg. Oscar Slottwall är bjuden och Henry får chansen att följa med honom.
Redan i hallen på Haneberg inser Henry att det finns starka konflikter i familjen Irénius. Det blir tydligt när Nils Henriks bror, Sture kommer fram till dem och ställer till en scen. Den ständigt alkoholpåverkade Sture försvinner ut i vinternatten och hittas någon timme senare hängd i en öppning från logen vid ladugården.
Till en början finns det stora frågor kring Sture Irénius död. Är det självmord eller har han blivit mördad? Fjärdingsman Ludvigsson kallas till Haneberg och påbörjar utredningen, men tvingas avsluta arbetet i förtid när han halkar i trappan till logen och skadar ryggen. Henry ringer till kriminalkommissarie Kroon som tillsammans med kriminalassistent Holgersson och konstapel Andersson kommer till undsättning. Haneberg visar sig dölja flera hemligheter och det är många som har ett horn i sidan till Sture Irénius.
Mitt i sökandet efter en mördare dyker en liten hundvalp upp som kommer att bidra till mysteriets lösning och göra stora avtryck i Henry Widmans liv.
Midvintergästen är den sjunde boken i serien Mälarmord. Bengt Lundblad har ännu en gång vävt ihop en fantasifull berättelse där mörker möter ljus och där ondskan smyger sig in i de vackra herrgårdsmiljöerna.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Midvintergästen
  2. +
  3. Viskningar i lunden : detektivroman

De som köpt den här boken har ofta också köpt Viskningar i lunden : detektivroman av Bengt Lundblad (häftad).

Köp båda 2 för 446 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Bengt Lundblad