Orienteraren (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
false
Antal sidor
437
Utgivningsdatum
2020-07-22
Förlag
Vulkan
SAB
Lz Höglund, Billy
ISBN
9789189059887
Orienteraren (häftad)

Orienteraren

Häftad Svenska, 2020-07-22
414
  • Skickas inom 3-6 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Boken handlar om en helt vanlig person som inte knarkat eller suttit i fängelse, aldrig haft problem med sjukdomar, vare sig fysiska eller psykiska. En person som fått växa upp i en trygg miljö och fått ta del av den svenska välfärdens framväxt. Kanske är det den trygga uppväxten som gör att han trots motgångar av olika slag ändå kämpat vidare.
För många kanske det känns förmätet att man berättar om sitt liv men möjligen kan det också ge inspiration till någon att det lönar sig att kämpa vidare och aldrig ge upp. Man behöver inte vara bäst och ingen måste vara perfekt. Man får lov att misslyckas men man måste våga tro på framtiden hur mörkt det än kan se ut för stunden. Ungdomar som drömmer om framtiden, par som har det jobbigt med sina småbarn och/eller i sin relation, den som måste hantera en påtvingad skilsmässa - kanske kan någon känna igen sig i boken och därmed också få hjälp att gå vidare. Det är min ödmjuka förhoppning.
Boken vill på ett vardagligt sätt skildra 1900-talets andra hälft genom berättelser om hur det var att vara barn på 50-talet och ungdom på 60-talet, om att sätta bo, göra karriär och möta kärleken och de nya könsrollerna under 70-talet. Som en röd tråd följer vi orienterarens försök att nå den yttersta eliten.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Orienteraren
  2. +
  3. Bländverk 2022 : en kalender av Villfarelser

De som köpt den här boken har ofta också köpt Bländverk 2022 : en kalender av Villfarelser av Mathias Leclér, Villfarelser (Övrigt).

Köp båda 2 för 504 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Billy Höglund

  • Rackar-Billy : en liten pojkes äventyr i 40-talets Sverige

    Billy Höglund

    Boken handlar om en liten pojkes upplevelser från tre till femårs åldern. Rackar Billy föddes med en ensamstående mamma i 40-talets fattig Sverige och tillbringade sina första år med sina mostrar och morbröder i nästan samma ålder, omkring sig. Ry...