Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
390
Utgivningsdatum
2021-01-21
Förlag
Mondial
Översättare
Öyvind Vågen
Originaltitel
More from Less : The Surprising Story of How We Learned
Dimensioner
218 x 148 x 33 mm
Vikt
550 g
SAB
Uha,Qad
ISBN
9789189061118
Mer från mindre : hur kapitalism och ny teknik kan rädda planeten (inbunden)

Mer från mindre : hur kapitalism och ny teknik kan rädda planeten

(2 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden Svenska, 2021-01-21
261
  • Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
»En fascinerande, njutbar och oerhört kraftfull bok.« Steven Pinker

Kan kapitalism och ny teknik rädda planeten? Absolut. I själva verket har dessa krafter redan uträttat mycket för både miljön och samhället i stort.

I Mer från mindre lyfter MIT-forskaren Andrew McAfee fram de positiva sidorna av de senaste hundra årens utveckling. Och hans tes är enkel: För att bekämpa klimathot, fattigdom och exploatering behöver vi inte radikalt förändra vår livsstil. Vi måste istället göra mer av de sakerna vi redan gör bra.

När sunt förnuft och välinformerade politiker håller i tyglarna kan kapitalism och teknikutveckling driva mänskligheten i rätt riktning. Mot mindre föroreningar, mindre global uppvärmning och lägre resursförbrukning. Men också mot mer välstånd, för fler människor, i fler delar av världen.

»Mer från mindre är väl värd att läsa även om du, precis som jag, vid en första anblick tänker: detta kan inte stämma!« Christine Lagarde, chef för ECB

»Mer från mindre berättar något om vår relation till planeten som är både oväntat och hoppfullt. Bevisen som Andrew McAfee presenterar är övertygande: Vi har äntligen lärt oss hur vi kan slita mindre på planeten.« Eric Schmidt, tidigare vd för Google

»McAfees fokus på företagens användning av resurser är uppfriskande. Alltför ofta hånas den kommersiella världen som giriga rovdjur på jakt efter jordens tillgångar. Sedan kapitalismen såg dagens ljus har företagen faktiskt producerat produkter som är snällare mot både planeten och plånboken eftersom vinstdrivna chefer ser stora fördelar med resurshushållning.« The Economist

»Alla som oroar sig för framtiden kommer att fa sina farhågor stillade och sina förhoppningar stärkta av den här viktiga boken.« Lawrence Summers, f.d. amerikansk finansminister
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Mer från mindre : hur kapitalism och ny teknik kan rädda planeten
  2. +
  3. Den lodande människan : havet, djupet och nyfikenheten

De som köpt den här boken har ofta också köpt Den lodande människan : havet, djupet och nyfik... av Patrik Svensson (inbunden).

Köp båda 2 för 498 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Mer från mindre : hur kapitalism och ny teknik kan rädda planeten. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Optimismens fyra ryttare

    En mycket läsvärd bok som jag kan rekommendera och som belyser miljöproblematiken på ett pedagogiskt sätt med bla hjälp av dom fyra ryttarna, tekniska framsteg, kapitalism, lyhörda stadsförvaltningar och allmän medvetenhet.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Andrew Mcafee