Familjen (e-bok)
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (0.7 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2020-05-25
Förlag
Mondial
ISBN
9789189061309
Familjen (e-bok)

Familjen (e-bok)

(2 röster)  |  Läs 1 recension
E-bok (EPUB), Svenska, 2020-05-25
89
Laddas ned direkt
Läs i vår app för iPhone, iPad och Android
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
VISSA SÄGER MAFFIA, SJÄLVA KALLAR DE SIG PROBLEMLÖSARE.

I områden där samhället sviker står andra beredda att ta sig an uppgiften att skipa rättvisa och utöva makt. Som familjen Al Asim.

Under mer än ett decennium har den prisbelönta journalisten Johanna Bäckström Lerneby följt familjen från Angered utanför Göteborg. Nu berättar hon om hur de kontrollerat en hel förort med 50 000 invånare. Och vad som händer när svenska myndigheter går samman för att försöka slå ut det som kallas det »parallella samhället«.

I detta omskakande reportage får vi följa familjen, de som drabbats av deras brott och myndigheternas jakt för att sätta dit dem -- en gång för alla.

*

Johanna Bäckström Lerneby är journalist och författare. Hon har mottagit Stora Journalistpriset i kategorin »Årets berättare« och nominerats till en Guldspade i klassen »Bok« för Handelsvara: Kvinna.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Familjen. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Intressant
  Crowtales, 28 juni 2020

  Fascinerande att läsa om en för mig och förmodligen de flesta, okänd verklighet. Johanna Bäckström har lagt ner jobb och energi för att ge en bild av "familjen" och dess påverkan på samhället. Samtidigt känner jag besvikelse över en brist på hårda grundfakta. Boken är en slags impressionistisk skiss, ett kalejdoskopiskt bildsvep. Det är inte dåligt eller meningslös, verkligen inte. Men jag hade onekligen väntat mig mer.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Johanna Bäckström Lerneby

 • Handelsvara: Kvinna

  Johanna Bäckström Lerneby

  FÖRSTA GÅNGEN TRODDE 21-ÅRIGA DIANA ATT HON SKULLE DÖ. FEMTIONDE GÅNGEN VAR KROPPEN INTE LÄNGRE HENNES. Förslaget lät för bra för att vara sant. Ett vårdhemsjobb, en sysselsättning i ett rikt land och en inkomst att försörja barnen med. Och hon sk...

 • Handelsvara kvinna

  Johanna Bäckström Lerneby

  Förslaget lät för bra för att vara sant. Ett vårdhemsjobb, en sysselsättning i ett rikt land och en inkomst att försörja barnen med. Och hon skulle ju inte vara borta så länge. Verkligheten, däremot, visade sig vara någonting helt annat. Diana kom...

Bloggat om Familjen