Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
220
Utgivningsdatum
2020-10-22
Förlag
Mondial
Dimensioner
215 x 148 x 23 mm
Vikt
430 g
SAB
Lz Farberger, Caroline
ISBN
9789189061750

Jag, Caroline

(6 röster)  |   Läs 4 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2020-10-22
120
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Carl Farberger är en man med ett imponerande cv: kursetta i lumpen, dubbla examina, frimurare, make, vd, pappa. Han har kämpat hårt och länge för att skaffa sig en position, makt och status. Men en dag tvingas Carl konfrontera frågan han har försökt skjuta ifrån sig under ett halvt liv: Vem är jag?

I Jag, Caroline berättar Caroline Farberger om en barndom präglad av skamkänslor, om en karriär i kostym och om ett enormt driv att till varje pris följa ett livsmanus med riktning rakt framåt. För bortom det välregisserade manuset ruvade någonting som inte fick nämnas.

Caroline Farbergers berättelse handlar om att riskera allt för att få leva som den man är -- hur högt priset kan vara och varför det ändå är värt det. På andra sidan fann Caroline en djupare förståelse både för sig själv och för de maktstrukturer som formar våra liv och vårt näringsliv.

*

CAROLINE FARBERGER (f. 1967) är vd för ICA Försäkring. Hon arbetade tidigare som managementkonsult vid McKinsey och har en lång erfarenhet från olika chefspositioner i försäkringsbranschen. Caroline sommarpratade 2019 och blev senare framröstad av lyssnarna till vinterpratare. Samma år mottog hon också utmärkelsen Årets HBTQ vid QX Gaygalan.

HENRIETTA WESTMAN (f. 1970) är journalist med över tjugo år bakom sig på tidningar som Dagens industri och Sydsvenskan. Hon har tidigare skrivit boken Vägen till Vincent och studerar till psykolog vid Karolinska institutet i Stockholm.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Jag, Caroline
 2. +
 3. Skymning i Amerika : berättelser om ett annat USA

De som köpt den här boken har ofta också köpt Skymning i Amerika : berättelser om ett annat USA av Malin Ekman (pocket).

Köp båda 2 för 199 kr

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av Jag, Caroline. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Utmärkt berättad och aktuellt om inkludering
  Anders W, 16 november 2020

  Läsning (eller lyssning) rekommenderas starkt!!

  Resan för karriäristen Carl (han) till modiga människokännaren Caroline (hon) är intressant och spännande läsning.

 2. Kärleksfullt och vackert berättat
  Ingeborg, 16 november 2020

  Jag blir så lycklig av hans berättelse hur han tacklar sitt levnadsöde på ett kärleksfullt sätt mot sig själv och omvärlden. Att göra en sådan resa kräver enorm intelligens och mod. Beskrivningen av könsstrukturerna är briljant. Han har själv levt i båda världarna. Jag lär mig att bejaka mig själv precis som jag är. Jag har rätt till det.

 3. Främjar inkludering
  Helena S, 28 oktober 2020

  Tacksam för att Caroline delar med sig av sin resa och för att hon utifrån sin position väljer att driva de här frågorna om jämställdhet och inkludering! Så viktigt! Just att synliggöra varför det är nödvändigt jobba med inkludering på alla möjliga plan, inte minst i ledningsgrupper. Att verkligen lyssna på varandra. Ett ledarskap som främjar att alla på riktigt kommer till tals och vågar uttrycka sina tankar och utmana perspektiv. Det inger hopp! Rekommenderar alla att läsa boken, inte minst personer som sitter på högre maktpositioner.

 4. Synliggörande
  Anni, 28 oktober 2020

  Caroline Farberger bjuder med oss på en personlig resa från ett liv där något skaver, insikten om vad det handlar om, hur hon bemöter det och hur detta livsval påverkar henne och omgivningen.
  Boken vänder sig till en bred målgrupp och synliggör på ett intresseväckande sätt hur det kan vara när den biologiska kroppen inte överensstämmer med könsidentiteten och hur en könskorrigering kan göra skillnad.
  Den ger också stor igenkänning på många plan och bidrar genom sin hoppingivande fra... Läs hela recensionen

Visa alla 4 recensioner

Fler böcker av författarna

 • Arvet : om självhat, pengar och vägen ur missbruk

  Felix Granander, Henrietta Westman

  »Ångesten växte i takt med att minnesfragmenten hakade i varandra och formade sig till en skrämmande insikt. Det verkade som om jag just hade överlevt en oavsiktlig överdos. Antagligen borde jag ta det lite försiktigt idag, tänkte jag, innan jag l...

 • Vägen till Vincent : berättelsen om en världsunik pojke

  Henrietta Westman

  När Vincent föds är han världsunik. Han är det första barnet i historien som kommit till världen i en transplanterad livmoder. Vägen till Vincent handlar om Malin -- som i tonåren får beskedet att hon aldrig kommer att kunna få barn eftersom hon ä...