Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
316
Utgivningsdatum
2021-01-08
Förlag
Mondial
Översättare
Elisabet Setterborg, Gabriel Setterborg
Dimensioner
216 x 149 x 30 mm
Vikt
513 g
SAB
Ta
ISBN
9789189061781
Tio ekvationer som styr världen : och hur du kan använda dem till din fördel (inbunden)

Tio ekvationer som styr världen : och hur du kan använda dem till din fördel

(9 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden Svenska, 2021-01-08
252
Skickas inom 3-6 vardagar.
Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Finns det en hemlig väg till framgång?
Det korta svaret är: ja!


Den här boken handlar om ekvationerna som gör att världen ser ut som den gör. De är samhällets dolda motor, som används i finansvärlden, av spelbolagen, elitidrottsklubbarna och sociala mediejättarna. Okända för allmänheten fram tills nu.

Med hjälp av tio ekvationer kan du själv öka dina chanser att lyckas och förbättra din ekonomi och hälsa. Med glimten i ögat visar David Sumpter att det inte är de tekniska detaljerna som gör formlerna så framgångsrika. Det är att de erbjuder ett nytt sätt att se på gamla problem ett sätt som vem som helst kan lära sig. Även du, oavsett vilket betyg du hade i matematik.

*

David Sumpter är verksam som professor i tillämpad matematik vid Uppsala universitet. Han har forskat på allt från djurs beteende och fotbollsspelares passningsmönster till artificiell intelligens och segregation. På svenska har han tidigare gett ut Mer än en sport och Uträknad.

Vilken hejdundrande rolig bok! Sumpter lyckas pressa in en del spännande matematikhistoria och hinner avfärda skräckvisionerna om AI, artificiell intelligens, genom att konstatera att sådan hittills bara består av ungefär de ekvationer han tar upp i boken.
Göran Greider, Aftonbladet
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Tio ekvationer som styr världen : och hur du kan använda dem till din fördel
  2. +
  3. Uträknad : Sanningen om algoritmerna som styr världen

De som köpt den här boken har ofta också köpt Uträknad : Sanningen om algoritmerna som styr v... av David Sumpter (inbunden).

Köp båda 2 för 468 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Tio ekvationer som styr världen : och hur du kan använda dem till din fördel. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Den framtid vi kan räkna med
    Georg Stenberg, 4 mars 2021

    Författaren gör ett mycket gott arbete med att presentera den matematik och statistik, som ligger bakom skapelser som Facebook, YouTube, Google med flera. Många ur en äldre generation ser väl en roll för matematiken i företag och arbetsliv bara som en räknemaskin för att få kassor och redovisningar att stämma. Här visar författaren att matematiken numera genomsyrar all verksamhet: planering, marknadsföring, finansiering och investertingsbeslut

    Det finns helt enkelt inget område av li... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av David Sumpter