Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
239
Utgivningsdatum
2020-10-12
Förlag
Mondial
Dimensioner
235 x 156 x 25 mm
Vikt
482 g
SAB
Oepa
ISBN
9789189061859
Gola, vittna, dö : tystnad och trauma i Hallonbergen (inbunden)

Gola, vittna, dö : tystnad och trauma i Hallonbergen

(9 röster)  |  Läs 2 recensioner
Inbunden Svenska, 2020-10-12
241
 • Skickas inom 2-5 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Kan levereras innan julafton!
När en tvåbarnspappa bevittnar ett flertal unga män fly en skjutning i Hallonbergen utanför Stockholm möter han gängledarens blick. Det kommer att bli både hans och hustruns död, och Sveriges första vittnesmord är ett faktum.

Efter morden i Hallonbergen tätnar tystnadskulturen. Poliser slutar tjata på vittnen att de ska ställa upp -- "Vi kan inte skydda dem". Få vill prata om vad de har sett. Ingen vill ses som en golare. För vem vågar det när priset kan vara så högt?

Gola, vittna, dö är berättelsen om tre mord, om två sörjande familjers sökande efter svar, om upprättelse och kampen för ett bättre samhälle.

*

Ann Törnkvist är journalist och författare. Hon har tidigare skrivit den bästsäljande reportageboken Följ fucking order om det så kallade Södertäljenätverket.

 
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Gola, vittna, dö : tystnad och trauma i Hallonbergen
 2. +
 3. Gangsterliv : brotten, gänget och livet på gatan - den sanna historien om Sam Ho

De som köpt den här boken har ofta också köpt Gangsterliv : brotten, gänget och livet på gata... av Jacob Härnqvist (häftad).

Köp båda 2 för 430 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Gola, vittna, dö : tystnad och trauma i Hallonbergen. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Underhållande och viktig
  Simon Lundén (Nyköping), 16 december 2020

  Underhållande och mycket spännande bladvändare om mordet på ett vittne och hans familj i Hallonbergen.

  Gammalt hederligt reportage som är trovärdigt och läsvärt.

  Ann Törnkvist har läst dokumenten och pratat med de inblandade, poliser och drabbade och skildrar upprinnelsen till mordet på vittnet och hans fru.

  Mellan raderna så skymtar en oroande bild av situationen i Stockholms förorter fram - och även ett andra möjligt motiv till vittnesmordet.

  Gillade du familjen så måste du läsa den här!

 2. Bra bok om vittnesmord
  G. Klebb, 3 december 2020

  Tystnadskulturen och vittnesmord! Det här är en riktigt bra och spännande bok, viktig läsning för den som vill förstå skjutningarna och våldet.

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Ann Törnkvist

 • Följ fucking order : Liv och död i skuggan av Södertäljemaffian

  Ann Törnkvist

  Natten mot den 1 juli 2010 rusar två män beväpnade med kalasjnikov och pistol in i kafé¿lokalen Oasen i Södertälje. Där skjuter de ihjäl två bröder, elitfotbollsspelaren Eddie Moussa och fyrabarnspappan Yaacoub Moussa. Dubbelmordet utgör kulmen på...

 • Gola, vittna, dö

  Ann Törnkvist

  När en tvåbarnspappa bevittnar ett flertal unga män fly en skjutning i Hallonbergen utanför Stockholm möter han gängledarens blick. Det kommer att bli både hans och hustruns död, och Sveriges första vittnesmord är ett faktum. Efter morden i Hallon...