Fino! : världens bästa vin (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
310
Utgivningsdatum
2020-10-07
Förlag
Carlsson
Medarbetare
Molin, Johannes (form)
Dimensioner
249 x 173 x 34 mm
Vikt
885 g
SAB
Qcaf
ISBN
9789189063273
Fino! : världens bästa vin (inbunden)

Fino! : världens bästa vin

(4 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden Svenska, 2020-10-07
309
 • Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
 • Köp nu, betala sen med
 

Om sherry, världens bästa vin

Vinnare av Svenska Måltidsakademiens pris i kategorin Dryckeslitteratur 2020!
Motivering: Med Fino! bygger Johan Franco Cereceda vidare på sitt remarkabla referensbibliotek om spansk vinkultur. Här får den andalusiska sherryn en historisk och nutida genomlysning av högsta internationella klass.

"Sherry är matens bästa vän," fastslår en av de klassiska spanska krögarna i denna välmatade bok om sherryns historia. Fino! - om sherry, världens bästa vin är en fascinerande skildring om denna drycks oanade hemligheter, där den odlas och produceras på den spanska Atlantkusten, i den sydvästra delen. Författaren redogör initierat för alla sherrysorter som finns, vilka som tillverkar sherry, av vilka druvor och hur skörden går till liksom om hur den bäst lagras och mognar. Cereceda har varit på plats, besökt vingårdar och producenter, samtalat med och intervjuat odlare och kännare, testat de olika sorterna och maten därtill. Han älskar sherry för dess komplexitet och unikhet och förmåga att matcha allt man har på tallriken.

Spanien är sherryns hemland med mycket noggranna bestämmelser, en lång tradition och en stolthet över vad landet och dess regioner åstadkommer.

Johan Franco Cereceda är landets främste kännare av den spanska vinvärlden och har i mer än 30 år arbetat som vinskribent, vinlärare, föreläsare. 2018 utkom hans lovordade bok Vino! - älskade spanska viner.

 
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Fino! : världens bästa vin
 2. +
 3. Vino! : Älskade spanska viner

De som köpt den här boken har ofta också köpt Vino! : Älskade spanska viner av Johan Franco Cereceda (inbunden).

Köp båda 2 för 608 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Fino! : världens bästa vin. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Bästa vin

  Bra bok om ett fantastiskt vinkomplex det saknas bara smakprover. Det är komplext och samtidigt så enkelt ett glas Fino är alltid på rätt plats och innehåller det man för stunden precis behöver.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Johan Franco Cereceda

 • Vino! : Älskade spanska viner

  Johan Franco Cereceda

  Vinnare av Svenska Måltidsakademiens pris i kategorin Dryckeslitteratur 2018! Spanien är ett klassiskt vinland. "Men vad är det som gör det klassiskt?" frågar sig den insiktsfulle författaren. "Jo, producenterna, traditionen och sam...