Du kocken, finns recept? : korta historier om mat och dryck (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
159
Utgivningsdatum
2020-12-02
Förlag
Carlsson
Dimensioner
247 x 170 x 18 mm
Vikt
608 g
SAB
Lz Halling, Björn,Qca
ISBN
9789189063303
Du kocken, finns recept? : korta historier om mat och dryck (inbunden)

Du kocken, finns recept? : korta historier om mat och dryck

(1 röst)
Inbunden Svenska, 2020-12-02
295
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Korta historier om mat och dryck

Björn Halling benämns av de som vet "kockarnas kock", en kokkonstens legend under decennier. I denna välformulerade och aptitretande volym "får vi unika inblickar i gastronomins finrum, från kök där det mesta av det bästa lagades. Det är en värld som varit dold för de flesta. Inte det färdiga resultatet, det finns belagt i menyer och foton. Men hur blev de fantastiska maträtterna egentligen till?" Så formulerar sig matforskaren Håkan Jönsson i företalet.

Halling berättar själv med glimten i ögat om storartade och enkla men välsmakande rätter, oftast med funderingar kring recepten. Här kan läsaren uppleva hur hungern kommer smygande när man läser om slottsstekens hemligheter; om gammelgäddan eller den elegant pressade ankan; om den resolut styckade och tillagade björnen liksom om svalbosoppan; om drömprovningen av vin och om den perfekt tillredda kolbullen med stekt fläsk; om den godaste biffen från den åldrande svenska kossan. Här finns likaså tankar om kryddor, citroner och svampar, allt kombinerat med ett rikt bildmaterial.

Björn Halling är i dag bosatt på Lidingö. Han har ett långt, innehållsrikt liv bakom sig i branschen. Han har som expertskribent medverkat i en rad mat- och kokböcker, men detta är hans emotsedda personliga berättelse om ett framgångsrikt liv bakom grytorna.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Du kocken, finns recept? : korta historier om mat och dryck
  2. +
  3. Fransk mat och dryck : svensk - franskt / fransk - svenskt lexikon

De som köpt den här boken har ofta också köpt Fransk mat och dryck : svensk - franskt / frans... av Ulla Britta Persson (häftad).

Köp båda 2 för 634 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »