Du kocken, finns recept? : korta historier om mat och dryck (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
159
Utgivningsdatum
2020-12-02
Förlag
Carlsson
Dimensioner
247 x 170 x 18 mm
Vikt
608 g
SAB
Lz Halling, Björn,Qca
ISBN
9789189063303
Du kocken, finns recept? : korta historier om mat och dryck (inbunden)

Du kocken, finns recept? : korta historier om mat och dryck

(2 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden,  Svenska, 2020-12-02
335
 • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Korta historier om mat och dryck

Vinnare av Svenska Måltidsakademiens pris i kategorin À la Carte Best Chef Books 2021!
Motivering: Den svenska gastronomins grand old man har verkat på all världens stjärnkrogar, imponerat på majestäter med sin järpsufflé, stekt ortolansparvar på Le Grand Véfour i Paris och grundat Restaurangakademien. Björn Hallings korta historier kondenserar ett långt och framgångsrikt yrkesliv.

Björn Halling benämns av de som vet "kockarnas kock", en kokkonstens legend under decennier. I denna välformulerade och aptitretande volym "får vi unika inblickar i gastronomins finrum, från kök där det mesta av det bästa lagades. Det är en värld som varit dold för de flesta. Inte det färdiga resultatet, det finns belagt i menyer och foton. Men hur blev de fantastiska maträtterna egentligen till?" Så formulerar sig matforskaren Håkan Jönsson i företalet.

Halling berättar själv med glimten i ögat om storartade och enkla men välsmakande rätter, oftast med funderingar kring recepten. Här kan läsaren uppleva hur hungern kommer smygande när man läser om slottsstekens hemligheter; om gammelgäddan eller den elegant pressade ankan; om den resolut styckade och tillagade björnen liksom om svalbosoppan; om drömprovningen av vin och om den perfekt tillredda kolbullen med stekt fläsk; om den godaste biffen från den åldrande svenska kossan. Här finns likaså tankar om kryddor, citroner och svampar, allt kombinerat med ett rikt bildmaterial.

Björn Halling är i dag bosatt på Lidingö. Han har ett långt, innehållsrikt liv bakom sig i branschen. Han har som expertskribent medverkat i en rad mat- och kokböcker, men detta är hans emotsedda personliga berättelse om ett framgångsrikt liv bakom grytorna.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Du kocken, finns recept? : korta historier om mat och dryck
 2. +
 3. Morberg : maten, drycken och konsten att kombinera

De som köpt den här boken har ofta också köpt Morberg : maten, drycken och konsten att kombinera av Per Morberg (inbunden).

Köp båda 2 för 634 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Du kocken, finns recept? : korta historier om mat och dryck. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Om man behöver inspiration
  Fortfarande nyfiken, 30 januari 2022

  I boken berättas hur en stor restaurang i Stockholm går från att servera 2 kg industritillverkad pölsa i veckan till 30 kg egentillverkad pölsa i veckan.
  Sedan följer mer avancerad matlagning från här och där. Och det är inga dussinkockar som rör sig i de olika köken kring huvudpersonen.
  Aspirerar man på att bli en bättre matlagare är det en bra källa att fördjupa sig i.

Visa alla 1 recensioner