Günter Grass : författare och provokatör (inbunden)
Format
Inbunden (Halvklotband)
Språk
Svenska
Antal sidor
309
Utgivningsdatum
2020-07-08
Förlag
Carlsson
Dimensioner
217 x 140 x 30 mm
Vikt
668 g
SAB
Gfz Grass, Günter
ISBN
9789189063365

Günter Grass : författare och provokatör

Inbunden,  Svenska, 2020-07-08
309
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Författare och provokatör

Günter Grass var en tysk författare, Nobelpristagare i litteratur och Tysklands mest uppmärksammade skönlitterära författare under efterkrigstiden. Grass var också utbildad bildkonstnär, men kanske främst en provokatör och samhällspolitisk debattör som alltid stod det socialdemokratiska partiet nära.

Hans första bok, som blev en internationell succé och som filmatiserades, är Blecktrumman. Det var en bred och egensinnig berättelse om tyskt liv och tysk politik speglad genom den lille pojken med trumman av bleck som växte upp och blev en spegel av Tysklands historia. Sedan följde en rad romaner, alla politiska och kontroversiella till innehållet.

Packalén går systematiskt och infallsrikt igenom Grass hela produktion med inplacering av författaren i rollen som tyskt samvete och granskande öga. Inte minst spelade han en roll som politisk sanningssägare och diskuterade ständigt nazismens rötter och kvarlevande i tysk maktstruktur.

I en av sina sista böcker kommer han också in på sina egna politiska hemligheter: hans aktiva deltagande som 17-åring i Waffen-SS.

Sture Packalén är professor em. i tyska, bosatt i Uppsala. Som ämnesexpert har han författat ett stort antal artiklar om tyskspråkig litteratur i Nationalencyklopedin. Han har även skrivit läroböcker. I boken Tyska minnesgemenskaper tar han upp synen på Förintelsen i tysk litteratur efter 1945. Hans senaste bok Tysk litteratur presenterar den tyska litteraturens utveckling under tolvhundra år.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Günter Grass : författare och provokatör
  2. +
  3. De andras land

De som köpt den här boken har ofta också köpt De andras land av Leila Slimani (pocket).

Köp båda 2 för 388 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Sture Packalén