Oglömt : om mitt bokliv (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
200
Utgivningsdatum
2020-08-19
Förlag
Carlsson
Medarbetare
Molin, Simon (form)
Dimensioner
191 x 125 x 20 mm
Vikt
305 g
SAB
Gcz Rydén, Per
ISBN
9789189063389
Oglömt : om mitt bokliv (inbunden)

Oglömt : om mitt bokliv

Inbunden Svenska, 2020-08-19
229
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Om mitt bokliv

"Böckerna är mitt liv. Jag har skrivit böcker. Jag har skrivit böcker om böcker.Jag har handlett andra som skrivit böcker. Jag har undervisat om böcker. Jag har kritiserat böcker. Jag har förtecknat böcker. Jag har levt i böcker. Jag har därmed infriat de drömmar om böcker som mina förfäder inte kunde ge efter för. Jag har förstått mitt liv i böcker." Så skriver Per Rydén själv.

Rydén förmedlar mycken klokskap genom ett liv präglat av läsande, skrivande och eftertanke. Han gör det med evig markkontakt och sin egen bakgrund i ständigt minne. Inte utan orsak känner han stark gemenskap med de unika svenska arbetarförfattarna. För Rydén har begreppet "läsvägen" en djup innebörd.

Här är litteraturprofessorns berättelse om sin egen väg in i böckernas värld, från barndomens Tranås med folkhemsföräldrar med folkbildningen som ideal. Där träffar han också tack vare sin mor Moa Martinson. Han hamnar själv i Lund som student, forskare, professor och författare.

Per Rydén är litteraturhistoriker, pressforskare, författare, kritiker och professor emeritus. Han är sedan många år bosatt och verksam i Lund. Han har utgivit en lång rad böcker inom sitt ämne, inte minst om Svenska Akademien, Levertin och Heidenstam samt Carl David af Wirsén liksom fristående skönlitterärt inriktade arbeten.

 
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Oglömt : om mitt bokliv
  2. +
  3. Svenska Akademiens modernisering 1913-1977

De som köpt den här boken har ofta också köpt Svenska Akademiens modernisering 1913-1977 av Per Rydén, Jenny Westerström (inbunden).

Köp båda 2 för 498 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Per Rydén