Brev från Dag : korrespondensen mellan Dag Hammarskjöld och Bo Beskow (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
280
Utgivningsdatum
2020-10-07
Förlag
Carlsson
Översättare
Bo Beskow
Dimensioner
246 x 173 x 24 mm
Vikt
892 g
SAB
Lz Hammarskjöld, Dag,Ibz Beskow, Bo
ISBN
9789189063402

Brev från Dag : korrespondensen mellan Dag Hammarskjöld och Bo Beskow

(3 röster)  |   Läs 1 recension
Inbunden,  Svenska, 2020-10-07
322
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Korrespondensen mellan Dag Hammarskjöld och Bo Beskow

"Det här är en ljuvlig bok. Dess tonfall stannar kvar i läsaren. De två vännerna är så närvarande och så olika. De var så gott som jämnåriga och stammade från kända familjer, Dag Hammarskjölds far hade varit statsminister, hans mor nära släkt med Carl Jonas Love Almqvist; Bo Beskows föräldrar var Natanael och Elsa Beskow.
Dag Hammarskjöld är vår mest legendariska nutida gestalt vid sidan av Raoul Wallenberg. Bo Beskow är konstnären mest omtalad för sina glasfönster i Skara domkyrka, för sin dekor i FN:s meditationsrum och bibliotek som Dag tog initiativ till samt för mängder av porträttmålningar!"
Ur Per Wästbergs engagerade förord

I denna vackert illustrerade volym återges de två vännernas brevväxling under åtta händelserika år, abrupt avbruten genom Dag Hammarskjölds död i flygkraschen 1961. I dessa 167 epistlar avhandlas världspolitik och litteratur, konst och husköp, politik och barnafödande. Allt i en både respektfull och samtidigt varm och familjär ton. Bo kunde ta ut svängarna, Dag var något försiktigare.

Marie-Noëlle Little, professor emerita i franska, bosatt i USA. Hon har arbetat många år med att redigera och översätta Dag Hammarskjölds korrespondens med den franske poeten och diplomaten Alexis Leger. Hon har också skrivit om Hammarskjöld och Ezra Pound i The Knight and the Troubadour, 2011.

Eva Selin är filosofie doktor i ekologisk botanik och har publicerat ett flertal arbeten om vårt gröna kulturarv. Hon har också gjort en utställning om Dag Hammarskjölds natur- och fjällintresse. Detta delas för övrigt av Eva Selin som är bosatt på Gotland och verksam vid Gotlands museum.

------------------------------

"Bo Beskows brev med teckningar och skisser är som små konstverk, som lyser och skimrar än idag." Ulf Mårtensson, Kristianstadsbladet

"Nog är detta en ljuvlig bok. Som ger unik insyn i ett uppoffrande arbete för fred i världen." Lennart Lindgren, Gotlands Allehanda
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Brev från Dag : korrespondensen mellan Dag Hammarskjöld och Bo Beskow
 2. +
 3. Spaningsledaren i Rinkeby : Min kamp mot gängvåldet

De som köpt den här boken har ofta också köpt Spaningsledaren i Rinkeby : Min kamp mot gängvå... av Mats Lindström, Fredrik Sjöshult (inbunden).

Köp båda 2 för 531 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Brev från Dag : korrespondensen mellan Dag Hammarskjöld och Bo Beskow. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Fantastisk bok
  Kerstin Ravheden, 27 november 2020

  Läser denna bok med glädje.Innehållet är personligt och varmt i brevväxlingen. Boken behöver inte läsas
  rakt igenom. Bläddra, läs och njut av bilder.
  Jag njuter själv av besök på Backåkra.Synd att inte Dag Hammarskjöld fick tillbringa mer tid i dessa vackra trakter.
  En annan bok vill jag rekommendera: Vägmärken. Dagboksanteckningar av Dag Hammarskjöld.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av författarna