I metaforernas landskap : om livet, döden och kärleken (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
373
Utgivningsdatum
2020-09-09
Förlag
Carlsson
Dimensioner
218 x 159 x 26 mm
Vikt
816 g
SAB
Do
ISBN
9789189063433
I metaforernas landskap : om livet, döden och kärleken (inbunden)

I metaforernas landskap : om livet, döden och kärleken

Inbunden Svenska, 2020-09-09
301
  • Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
  • Köp nu, betala sen med
 

I METAFORERNAS LANDSKAP är en drabbande text om grundstenar i vår mänskliga existens. "Syftet med denna bok är att undersöka metaforanvändningen i vårt vardagsspråk och i vårt vardagsliv. De metaforer vi använder färgar i hög grad hur vi lever våra liv och hur vi förstår våra upplevelser. Vilken metafor vi lutar oss mot påverkar oss ofta mer än vi kan ana och ofta på en omedveten nivå", skriver författaren inledningsvis.

Hon fortsätter: "I metaforens väsen ligger att bära över något från en värld till en annan, från en konkret upplevd erfarenhetsvärld till en abstrakt, svårfångad värld. Frågan är hur denna överföring sker, och finns det vissa fenomen och områden som är mer metaforberoende än andra?"

Så formulerar sig Gudrun Olsson och tar sedan med läsaren på en insiktsfull resa inom olika kunskapsområden som psykoterapi, psykoanalys, lyrik och filosofi i tretton fylliga kapitel. Boken är illustrerad med författarens egna bilder.

Gudrun Olsson är professor i psykologi vid Strömstad akademi, bosatt i Göteborg efter många år som forskare i Danmark. Hon är docent, filosofie doktor, psykolog och leg. psykoterapeut. Under 25 år har hon varit verksam vid universiteten i Göteborg och Aalborg. Under åren har hon medverkat i en rad fackböcker och publicerat ett 60-tal vetenskapliga artiklar. Hennes senaste bok är Berättelsen som utgångspunkt. Psykoterapi i praktik och forskning.

 
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. I metaforernas landskap : om livet, döden och kärleken
  2. +
  3. Mannen med hästarna : 99 berättelser och metaforer i mindfulness, självmedk

De som köpt den här boken har ofta också köpt Mannen med hästarna : 99 berättelser och metafo... av Åsa Palmkron Ragnar, Katarina Lundblad (häftad).

Köp båda 2 för 445 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »