Kidnappning : frihet är själens syre (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
237
Utgivningsdatum
2021-09-01
Förlag
Carlsson
Dimensioner
217 x 158 x 19 mm
Vikt
558 g
SAB
Oclb
ISBN
9789189063860
Kidnappning : frihet är själens syre (inbunden)

Kidnappning : frihet är själens syre

(1 röst)
Inbunden Svenska, 2021-09-01
260
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Kan levereras innan julafton!
I dag tillhör kidnappningar och därmed alla spektakulära händelser det massmediala nyhetsflödets vardagsmat. En enda känd person, några få intressanta individer i något sammanhang eller rentav hela skolklasser eller skolor kidnappas och förs bort. Gigantiska lösensummor eller krav på att släppa fria fängslade personer ingår som villkor för frisläppande av de kidnappade. Eller det kan röra sig om påhitt, fejkade kidnappningar av någon orsak. Exemplen är många - och kanske var det "snällare" förr?

Kidnappningens historia är förstås lång och mer eller mindre brutal. På olika sätt drabbas dock människor. Här presenteras en del av kidnappningens historia med konkreta fall i nutid, närtid och dåtid. Holländer har bättre insikter i denna historia än de flesta ...

Han resonerar också kring de rättsliga och psykologiska aspekterna av en kidnappning, inte minst för offrens anhöriga. Han intervjuar huvudpersonerna i två av Sveriges mest uppmärksammade kidnappningar: Malisvensken Johan Gustafsson och pistolskytten och OS-medaljören Ragnar Skanåker. De berättar om sina strategier för att mentalt och fysiskt klara sig igenom månader av psykisk tortyr och ovisshet. Och hur hanterar de och deras anhöriga situationen efteråt?

Lars-Erik Holländer är f.d. kriminalkommissarie och f.d. livvakt. Han älskar friluftsliv och att resa. Han arbetar även med cancersjuka barn och barn med trasig uppväxt. På Carlsson Bokförlag utkom han senast med Halshuggning - Från bödelns bila till Kriminalvårdens elektroniska fotboja (2017). Lars-Erik Holländer är bosatt i Stockholm.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Kidnappning : frihet är själens syre
  2. +
  3. Halshuggning och andra svenska straff : från bödelns handbila till Kriminalvårdens elektroniska fotboja

De som köpt den här boken har ofta också köpt Halshuggning och andra svenska straff : från bö... av Lars-Erik Holländer (inbunden).

Köp båda 2 för 548 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Lars-Erik Holländer