I folkets namn : högerpopulism på film (häftad)
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
210
Utgivningsdatum
2021-11-17
Förlag
Carlsson
Medarbetare
Håkansson, Julia (förf.) / Kingsepp, Eva (förf.) / Koskinen, Maaret (förf.) / Soila, Tytti (förf.) / Zander, Ulf (förf.) / Horgby, Björn (red.) / Trenter, Cecilia (red.)
Dimensioner
210 x 154 x 18 mm
Vikt
360 g
SAB
Ocga
ISBN
9789189063877

I folkets namn : högerpopulism på film

Häftad,  Svenska, 2021-11-17
281
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Högerpopulism på bild

"Det är i det rumsrena och vid en första anblick oskyldiga lekandet med identiteter, känslor och behov som högerpopulismens budskap formas och sprids. Det är därför relevant att se närmare på hur spelfilmer och dokumentärer med högerpopulistiskt innehåll ser ut i en rad praktiska och empiriska exempel."
Så uttrycker sig bokens redaktörer för att fånga relevansen i antologins brett formulerade anslag om högerpopulism i film. I boken medverkar historiker och filmvetare med analyser av hur filmer gestaltar och förmedlar folkets förmenta vilja; genus, våld och frihet; populism i politiska partiers historiebruk; identitet och gemenskaper i centrum och periferi, nationellt laddade landskap i svenska filmer; förintelseförnekelse, vetenskapsförakt och fascistoida fantasier. Forskning om högerpopulism är långt ifrån ett nytt område, men antologin bidrar genom att granska högerpopulistiska budskap i ett ofta förbigånget opinionsbildande material.

Bokens huvudredaktörer är Björn Horgby och Cecilia Trenter. Medverkande skribenter är Jimmy Engren, Christer Ericsson, Erik Hedling, Björn Horgby, Julia Håkansson, Eva Kingsepp, Maaret Koskinen, Tytti Soila, Cecilia Trenter och Ulf Zander.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. I folkets namn : högerpopulism på film
  2. +
  3. Rädda dig själv

De som köpt den här boken har ofta också köpt Rädda dig själv av Fadumo Hasan, Hanna Welin (inbunden).

Köp båda 2 för 330 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »