Blåmärken får vi alla : hur mycket krävs för att skydda ett barn? (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
272
Utgivningsdatum
2022-03-25
Förlag
Carlsson
Dimensioner
216 x 143 x 22 mm
Vikt
502 g
SAB
Oh
ISBN
9789189065208
Blåmärken får vi alla : hur mycket krävs för att skydda ett barn? (inbunden)

Blåmärken får vi alla : hur mycket krävs för att skydda ett barn?

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Inbunden Svenska, 2022-03-25
269
 • Skickas inom 2-5 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
"Brott ska utredas förutsättningslöst, risker bedömas och barn skyddas. Ändå havererar barns rättsskydd. Barn lider, barn dödas. Efteråt förfasar sig vuxenvärlden. Vad var det som hände? Hur kunde det hända? Varningssignalerna ignoreras och samma misstag begås om och om igen. Myndigheter inte bara sviker, de begår själva övergrepp och traumatiserar barn. Själslig smärta finns kvar hela livet om man inte får hjälp. Var finns förra generationens skadade barn? De som aldrig upptäcktes och fick hjälp med sin traumatiserade barndom? Samhället måste se sammanhangen.
De flesta offer bevarar sin empatiska förmåga och blir lyhörda vuxna, men några blir själva förövare och däremellan finns hela skalan. De som medvetet eller omedvetet blir möjliggörare och medhjälpare till brottslingar, som i vilket missbruk som helst."

Så skriver författaren i sitt förord om denna starka och upprörande bok om barns skyddslöshet och utsatthet. "Trasiga barn kan bli trasiga vuxna."

Monica Dahlström-Lannes granskar utredningar och konsekvenser av vuxnas och myndigheters ibland undermåliga insatser; vårdhaveriet. Utifrån decenniers erfarenheter återger hon barnens berättelser, anmälarnas situation, mammornas reflektioner, polisutredningarnas kvalitet och funktion; vilket rättsskydd och vilken rättssäkerhet som råder liksom massmedias roll. Allt förankrat i verkligheten, där författaren själv varit med och utrett som myndighetsperson. Hon har även förslag till förbättringar.

Monica Dahlström-Lannes har som polis, författare, debattör, föreläsare och rådgivare i nästan 40 år arbetat med barns rätt och rättigheter. Hon har upplevt det mesta, men behåller sitt engagemang.

 

___________________________________________

"Det är en viktig och nödvändig bok, men den är samtidigt nästan outhärdlig att läsa. Ta nu inte detta som en uppmaning att inte läsa den. Den bör läsas, just för att den är outhärdlig."
Erik Rodenborg

"Boken borde bli obligatorisk läsning vid utbildningar för jurister, poliser, socionomer och journalister och rekommenderad läsning för politiker. Upprepad läsning vartannat år skulle starkt rekommenderas!"
Klas-Göran Brege, leg. läkare

"Boken är ytterst angelägen och alla som i sin profession kommer i kontakt med utsatta barn bör läsa den för att arbetet med denna målgrupp ska förbättras."
Maria Fridstjerna, BTJ. Helhetsbetyg: 5
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Blåmärken får vi alla : hur mycket krävs för att skydda ett barn?
 2. +
 3. Samhället och de unga lagöverträdarna

De som köpt den här boken har ofta också köpt Samhället och de unga lagöverträdarna av Lars Clevesköld (häftad).

Köp båda 2 för 813 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Blåmärken får vi alla : hur mycket krävs för att skydda ett barn?. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Hur kan barnen få behandlas så illa i vårt Sverige
  Astrid Josefina, 10 maj 2022

  Viktig bok, korta kapitel vilket gör den lättläst. Väl uppbyggd. Man har svårt att kunna ta till sig att det kan få gå till på det här viset i vårt fina land.
  Stackars oskyldiga barn där vuxenvärlden inte skyddar dem bättre.
  Klart läsvärd bok.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Monica Dahlström-Lannes

 • Mot dessa våra minsta

  Monica Dahlström-Lannes

  Barn som utsätts för sexuella övergrepp förlorar sin barndom och ungdom. De förlorar sin grundtrygghet och sin tillit till vuxna, förutsättningarna för ett rikt liv. Vuxenvärlden sviker ofta, trots att barnen enda "fel" är att ha blivit ...