Om läkekonst förr och nu (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
148
Utgivningsdatum
2022-11-25
Förlag
Carlsson
Medarbetare
Regild, Stine (form)
Dimensioner
215 x 155 x 16 mm
Vikt
420 g
SAB
V:k
ISBN
9789189065581
Om läkekonst förr och nu (inbunden)

Om läkekonst förr och nu

Inbunden Svenska, 2022-11-25
259
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Under människans ständiga krigföring har skadedrabbade överlevt till priset av ytterst plågsamma ingrepp. I över tvåtusen år trodde man att sjukdomar orsakades av obalans i våra kroppsvätskor. Sedan antikens dagar har därför i stort sett all behandling mot sjukdomar syftat till att försöka återställa en god balans mellan våra kroppsvätskor. Detta har skett genom åderlåtning (att tappa blod ur kroppen), eller genom att patienten gavs laxermedel, kräkmedel eller andra lika meningslösa medikamenter.

I boken Om läkekonst förr och nu gör författaren en gedigen genomgång av den läkekonst som ofta gjort mer skada än nytta och ända fram till 1900-talets början förpassade otaliga sjuka till en för tidig död. Självkritik i läkarkåren var ovanligt, däremot ifrågasatte många filosofer och författare läke-konsten. Kenneth Pehrsson lyfter fram pionjärerna inom vaccination och mikrobiologisk verksamhet under 1800-talets senare hälft: Mänsklighetens och läkekonstens riktigt stora hjältar! Han beskriver också den medicinska guldåldern från 1935 till 1980, med en explosionsartad utveckling av effektiva läkemedel och nya behandlingsmetoder.

Kenneth Pehrsson är docent och f.d. överläkare med specialistkompetens i internmedicin och kardio-logi. 1983 disputerade han med en avhandling om kliniska och hemodynamiska effekter av pacema-kerbehandling. Han har engagerat sig för medicinundervisning nationellt och internationellt och har tidigare skrivit om den medicinska revolutionären William Harvey.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Om läkekonst förr och nu
  2. +
  3. Sex substanser som förändrar ditt liv : dopamin, oxytocin, serotonin, kortisol, endorfin, testosteron

De som köpt den här boken har ofta också köpt Sex substanser som förändrar ditt liv : dopamin... av David J P Phillips (kartonnage).

Köp båda 2 för 478 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »