Terra incognita : det okända landet (häftad)
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
330
Utgivningsdatum
2022-09-26
Förlag
Carlsson
Dimensioner
210 x 134 x 25 mm
Vikt
484 g
SAB
Be,Lz Ambjörnsson, Ronny
ISBN
9789189065598

Terra incognita : det okända landet

(1 röst)
Häftad,  Svenska, 2022-09-26
277
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
I en fin kombination av bildning och det personliga skriver Ronny Ambjörnsson i denna essäsamling om alltifrån de stora grekiska filosofernas spörsmål under antiken till dagens forskning om äldrevård och exoskelett. Vi läser om vänskap, vad som skiljer den från kärlek, om åldrande, döden och melankolin. Men också om ämnen såsom religion, mänskliga rättigheter, motsättningar mellan öst och väst, och om de första människorna på jorden, neandertalarna och Eva och Adam.

Det är med glimten i ögat, en underfundighet och humor som Ambjörnsson berättar om sin barndom, och vackert skildrar han sin kärlek till sin nyligen bortgångna dotter och till sin fru. Detta blandat med så mycket allmänbildning och kunskap som man som läsare kan begära. Upplyst och upplyft lägger man boken åt sidan.

Ronny Ambjörnsson är professor emeritus i idéhistoria och författare till en rad uppmärksammade böcker, däribland Den skötsamme arbetaren idéer och ideal i ett norrländskt sågverkssamhälle 1880 1930 (fjärde utökade upplagan 2017). Numera är Ambjörnsson bosatt i Stockholm efter uppväxt i Göteborg och professorsår i Umeå.

___

"Ambjörnsson skriver ledigt och med den mångbildades arsenal av berättelser och referenser om hur föreställningarna om kontinenten berikade kartografers och andra forskares fantasi och tankevärld." Martin Lagerholm, BTJ. Helhetsbetyg: 4
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Terra incognita : det okända landet
  2. +
  3. Vetenskapsteori : grunder och tillämpning

De som köpt den här boken har ofta också köpt Vetenskapsteori : grunder och tillämpning av Jesper Andreasson, Thomas Johansson (häftad).

Köp båda 2 för 633 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Ronny Ambjörnsson