Jag är en människa : kvinnor i fängelse (häftad)
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
279
Utgivningsdatum
2023-10-05
Förlag
Carlsson
Dimensioner
7 x 200 x 125 mm
Vikt
405 g
SAB
Oepa
ISBN
9789189065888
Jag är en människa : kvinnor i fängelse (häftad)

Jag är en människa : kvinnor i fängelse

Häftad,  Svenska, 2023-10-05
289
  • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Här kommer 14 kvinnor mellan 23 och 61 år till tals: de sitter respektive har suttit i fängelse kortare eller längre tid, dömda för bland annat stölder och missbruksrelaterade brott. De har djupintervjuats av Annica Carlsson Bergdahl.

Vad gör det med en människa att vara frihetsberövad under lång tid? Att vara skild från sina barn, vänner och familj? Att inte kunna gå och komma som man vill. Skammen över att ha sårat, skadat, misshandlat, förstört eller till och med mördat.

Kvinnorna ställer sig frågan varför det gick snett i livet. Hur är det att vara mamma och fängslad? Hur hanterar de sin ilska, uppgivenhet och skuld? Hur går tankarna om brott och straff? Vilka drömmar kan man ha? Och hur ser framtiden ut?

För en kvinna är straffet mer stigmatiserande än för en man. De fängelsedömda kvinnorna är en marginaliserad grupp, vars röster sällan hörs. Ofta har de låg utbildning och tillhör en socioekonomiskt svag grupp i samhället. Nyanser ifråga om fängslade och kriminella saknas ofta i samhällsdebatten. Ropen på hårdare straff är återkommande. I de avskalade intervjuerna berättas dessa kvinnors livshistorier utan filter.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Jag är en människa : kvinnor i fängelse
  2. +
  3. Sundsvallsoligarken : en berättelse om hur Ryssland lurade väst

De som köpt den här boken har ofta också köpt Sundsvallsoligarken : en berättelse om hur Ryss... av Knut Kainz Rognerud (inbunden).

Köp båda 2 för 538 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Annica Carlsson Bergdahl

  • Vi som arbetar med våra kroppar

    Annica Carlsson Bergdahl

    Två miljoner människor i Sverige har ett kroppsarbete. Om inte kroppsarbetarna går till jobbet stannar Sverige. Varför syns och hörs sällan människor som arbetar med sina kroppar i dagens medier, i nyhetsflödet, på museer, i våra gemensamma offent...