I krigsmaskinen (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
N L s poesibibliotek
Antal sidor
478
Utgivningsdatum
2020-03-12
Förlag
Nirstedt/litteratur
Dimensioner
227 x 136 x 34 mm
Vikt
676 g
SAB
Hc.03
ISBN
9789189066007
I krigsmaskinen (inbunden)

I krigsmaskinen

(1 röst)
Inbunden Svenska, 2020-03-12
249
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Efter två böcker på ett större förlag befann Johan Jönson sig i kylan, ingen ville veta av hans manus. Jönson har i tidskriften OEI beskrivit hur frigruppen Teatermaskinen i Bergslagen, som han samarbetade med, lyckades bekosta tryckningen av I krigsmaskinen hos Hasse i Skinnskatteberg, som vanligen producerade reklambroschyrer och pizzamenyer. De fem volymerna trycktes under perioden 2001-2002, i en upplaga om ungefär 200 exemplar vardera.

För första gången samlas de fem böckerna i en volym och införlivas i N/L:s poesibibliotek. Resultatet är ett stycke poesihistoria, en tidigare halvt osynlig passage i ett av vår tids viktigaste poetiska författarskap; böckerna har trots allt bara funnits i några hundratal hett eftersökta exemplar. I sitt infallsrika förord poängterar Jörgen Gassilewski konsekvensen i dessa böcker, vilka både formmässigt och tematiskt förebådar vad som komma skulle.

N/L:s poesibibliotek är en serie för återutgivning av diktsamlingar på svenska från alla tider, alltså inte urvals- eller samlingsvolymer utan originaldiktverk i deras helhet. Tiotalet nya titlar om året planeras, i vacker formgivning av Nina Ulmaja.

 

 
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. I krigsmaskinen
  2. +
  3. Jag går runt och samlar in min trädgård för natten

De som köpt den här boken har ofta också köpt Jag går runt och samlar in min trädgård för natten av Marie Lundquist (inbunden).

Köp båda 2 för 438 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Johan Jönson